…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
19 Temmuz 2024, Cuma Kırklareli

Barış Harekatı’nın 50. Yılında Kahraman Gazilerimizle Birlikte Olduk.


Barış Harekatı’nın 50. Yılında Kahraman Gazilerimizle Birlikte Olduk.

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümü dolayısıyla İl Müdürlüğümüzde kutlama programı düzenlendi. Programa Valimiz Sayın Birol EKİCİ, İl Müdürümüz Bilgin ÖZBAŞ, Kırklareli İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hakan HATİP, Tüm Gaziler Dayanışma Dernek Başkanı Gazi Erol ÖZSEVİMLİ, kıymetli gazilerimiz ve müdürlüğümüz personeli katılım gösterdi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programımız sonrasında TRT Genel Müdürlüğü arşivinden alınan ve Kıbrıs Barış Harekatı'nı anlatan sinevizyon gösterimi ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Daire Başkanlığı'na ait arşiv fotoğraflarından oluşan slayt gösterimi yapıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Müdürü Bilgin ÖZBAŞ, "Sizin kahramanlığınız bu toprakların vatan olmasını sağladı. Bu münasebet ile ebediyete intikal eden kahraman şehitlerimize, kahraman gazilerimize ve Malazgirt' ten tutun da günümüze kadar can veren tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, sizlere de uzun ömürler diliyorum" dedi.

Devamında konuşan Valimiz Sayın Birol EKİCİ, “Bugün İHA’lar, SİHA’lar, MİLGEM gemileri yapılıyorsa, Ak Sungur’u yapabiliyorsak bunların temelleri sizin kahramanlıklarınıza dayanmaktadır.” sözlerini dile getirdi.

Belgesel ve fotoğraf gösteriminin ardından konuşan Tüm Gaziler Dayanışma Dernek Başkanı Gazi Erol ÖZSEVİMLİ, "Kıbrıs Barış Harekatı'nı anmak için bizleri buraya davet ettiğiniz için teşekkür ederim. Cenab-ı Allah bize gazilik unvanı verdiği için çok memnunum. Bu onuru ölene kadar taşıyacağım için gurur duyuyorum. Vefat eden gazi arkadaşlarıma Allah'tan rahmet diliyorum, burada aramızda olan ve hayatta olan tüm gazi arkadaşlarıma da sağlıklı ömürler diliyorum" sözlerini dile getirerek programı düzenleyen Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne ve Kırklareli Valiliği’ne teşekkür etti.

Program sonunda günün anısına pasta kesilerek hatıra fotoğrafı çekildi.