Aziz şehitlerimizin kıymetli aileleri ile Edirne Asker Hastanesi Şehitliği, İkinci Beyazıt Külliyesi, Hıdırlık Tabyaları ve Karaağaç semtinde bulunan tarihi tren garı ile Lozan Anıtı ziyaret edildi.
56.000 Şehidimizin olduğu ve 5005 şehidimizin isminin tespit edilebildiği Asker Hastanesi Şehitliği ziyaret edilerek Vatan, Millet, Bayrak uğruna canını feda eden tüm şehitlerimiz için dualar edildi. 1488 yılında Amerika’nın keşfinden 4 yıl önce açılışı yapılan, Avrupa’da engelliler ateşe atılırken, deli gemileri oluşturulurken ecdadımızın engelli vatandaşlarımızı su sesi ve musiki ile tedavi ettiği, içerisinde tıp medresesi, hastane, imaret, aş evi, konaklama ünitesi, ibadethane bulunan İkinci Beyazıt Külliyesi ziyaret edildi.
“Düşman hatlarımızı geçtikten sonra ölürsem, kendimi şehit kabul etmiyorum. Beni mezara koymayın. Etimi itler ve kuşlar çeke çeke yesinler. Fakat müdafaa hattımız bozulmadan şehit olursam, kefenim, lifim ve sabunum çantamdadır. Beni bu mahalde defnedersiniz. Bizden sonra gelen nesiller buraya bir abide dikeceklerdir” diyerek 40 gün savunulması istenilen Edirne’yi 155 gün Kahramanca Savunan Şükrü Paşa’nın karargâhı Hıdırlık Tabyası ziyaret edilmiştir.
Yunanlıların İzmir’i yağmalamasına karşılık, Lozan Barış Antlaşmasıyla Türkiye’ye tazminat olarak verilen Karaağaç ve buradaki Lozan Anıtı ziyaret edilmiştir.
Başımızın tacı, şehitlerimizin emaneti olan Şehit Ailelerimiz ile gerçekleştirilen gezi ve ziyaret programına İl Müdürümüz Bilgin ÖZBAŞ, Şehit ve Gazi İşlemleri birim sorumlumuz Büşra IŞIK ve İlimizde bulunan Şehit yakınlarımız katılım sağlamıştır.