…
…
…
…
…
30 Mayıs 2024, Perşembe kırklareli

ATIK MALZEMELER KADIN ELİYLE SANATA DÖNÜŞÜYOR


ATIK MALZEMELER KADIN ELİYLE SANATA DÖNÜŞÜYOR

Sıfır Atık seferberliği kapsamında Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz ve Kar Gıda İnşaat Giyim ve Spor Malzemeleri Limited Şirketi arasında “Atık Malzemeler Kadın Eliyle Sanata Dönüşüyor” işbirliği projesi imzalandı.

Bu proje ile, fabrikada imalat süreci sonucunda ortaya çıkan atık kumaş parçalarının Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü aracılığıyla Huzurevlerinden, Kırklareli Sosyal Dayanışma Merkezlerinden (SODAM) ve Kadın Konukevlerinden hizmet alan kadınların emeğiyle çeşitli ürünlere dönüştürülerek çevreye ve üreten kadınlarımızın mesleki eğitim faaliyetlerine ve ekonomik statülerinin güçlendirilmesine katkı sağlanması amaçlanmaktadır.

Atıkların tekrar hammadde haline getirilmesini hedefleyen Geri Dönüşüm mantığı Kamu Kurumları ve Sivil Toplum Kuruluşlarının işbirliğiyle çeşitli doğa dostu projelerle artık “İleri Dönüşüm” aşamasına gelmiştir.

İleri Dönüşüm, üretim atıklarından daha değerli bir ürün elde edilmesidir. Bu süreçte kadının yaratıcılığı, sanatı ve emeği atık malzemelerden yeni ürünler ortaya koyarak memleketimize ekolojik ve sosyo-ekonomik katkı sağlamaktadır.

 “Atık Malzemeler Kadın Eliyle Sanata Dönüşüyor” Projemiz kapsamında fabrika imalat sürecinde ortaya çıkan atık kumaş malzemeler, yakılarak imha edilmek yerine SODAM’lar, Kadın Konukevlerimiz ve Huzurevlerinden hizmet almakta olan kadınlarımız ve meslek edindirme kurslarına katılan kursiyerlerin eğitimlerinde değerlendirilerek ekonomik değeri olan ürünlere dönüşmektedir. Böylece hem doğamıza hem de kadınlarımızın ekonomik olarak güçlenmelerine mesleki eğitimlerine katkı sağlanmaktadır.