…
08 Mayıs 2020, Cuma Kırklareli

İl Müdürümüz Faruk UYSAL'ın Aile Haftası ve Anneler Günü Mesajı


Şefkatin, merhametin ve fedakârlığın sembolü; her koşulda karşılıksız seven, koruyan, kollayan ve evlatlarına kol kanat geren annelerimizin, Anneler Gününü ve Aile Haftasını kutluyoruz. Annelerimiz sabır, hoşgörü ve sevgi dolu yürekleriyle, toplumsal yaşamda huzur ve barışın tesisinde önemli rol oynamaktadır. Sevgiyi, saygıyı, dayanışmayı, paylaşmayı ve hoşgörüyü bizlere öğreten annelerimiz; ülkemizde mutluluğu ve huzuru tesis etmede en büyük gücümüzdür. Bizler, cennetin annelerin ayakları altında olduğuna inanan, anneleri baş tacı kabul eden, ‘Ana gibi yar olmaz’ diyen, anneye hürmeti esas alan, anneliği dünyanın en müstesna mertebesi olarak gören bir kültür ve geleneğin temsilcileriyiz. Medeniyet ve kültürümüzün mayası hiç şüphesiz sağlam aile yapımızdır. Geçmişten bugüne bizi biz yapan değerlerin oluşumunda en önemli kurum ailedir. Aile yapısında meydana gelen  bozulmalar eğer önlem alınmaz ise toplumsal yapının ve sosyal hayatın her yönüne yansır. Bütün bunları esas alarak Aile kurumuna ne kadar yatırım yapsak azdır.

Bilindiği üzere Mayıs ayının ikinci haftası “Aile Haftası olarak kutlanmaktadır. Bu hafta içinde Medeniyet ve kültürümüzün temel yapısı olan Aile Kurumunun önemine dikkat çekilerek aile yapısının sağlamlaştırılmasına katkı verilmesi hedeflenmektedir.

10 Mayıs Pazar Günü başlayacak olan AİLE HAFTASI VE ANNELER GÜNÜ  etkinliklerinde Covit-19 tedbirleri altında şehit anneleri ziyaret edilerek anneler gününde yalnız bırakılmayacak, Evlilikte 50 yılı aşmış ailelerimizin ziyaretlerinin yanında koruma ve bakım altında bulunan evlatlarımıza Koruyucu Aile olarak ana ve babalık yapan ailelerimizde ziyaret edilecektir. Evde Bakım desteği alan ailelerimizden 10 aile ziyaret edilerek ramazan yardımı yapılacaktır. Ayrıca 65 Yaş Üstü Ailelere  " Aile İçi İletişim, Yaşlılık Psikolojisi Ve Stresle Başa Çıkma" Konularında interaktif eğitim verilecek olup İl Müftülüğü işbirliği ile Ramazan ayının ruhuna uygun olarak Cuma günü müftülüklerimizce internet üzerinden yapılacak sohbetlerde aile haftası işlenecektir.

#EvdeKalTürkiyem sözünü hatırlatarak ileriki yıllarda bir ve beraber olarak daha coşkulu etkinliklerde bir arada olmayı diliyoruz.