…
…
…
…
…
02 Ağustos 2024, Cuma Kırklareli

‘‘Aile Eğitim Programı (AEP) ve Bağımlılık” ve “Çocuk, Genç Ve Yetişkin” Eğitimleri Gerçekleştirilmeye Devam Etmektedir.


‘‘Aile Eğitim Programı (AEP) ve Bağımlılık” ve “Çocuk, Genç Ve Yetişkin” Eğitimleri Gerçekleştirilmeye Devam Etmektedir.  

 

Lüleburgaz Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü birim sorumlusu personelimiz tarafından ‘‘Aile Eğitim Programı (AEP) ve Bağımlılık” ve “Çocuk, Genç Ve Yetişkin” eğitimleri gerçekleştirilmeye devam etmektedir.  

Çocuk Koruma Kanunu ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İlçe Koordinasyon Kurul Toplantılarında alınan kararlar doğrultusunda Lüleburgaz Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğümüz tarafından İlçe Jandarma Komutanlığı, Lüleburgaz Belediyesi, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğü işbirliğiyle 5 gün süren “Akran Zorbalığı, Siber Zorbalık, AEP kapsamında Bilinçli Teknoloji Kullanımı, Teknoloji Bağımlılığı ve Hassas Gruplarla İletişimde Dikkat Edilecek Hususlar ” eğitimleri gerçekleştirilmiştir.

29.07.2024 tarihinde, İlçe Jandarma Komutanlığında görevli 16 rütbeli askere “Hassas Gruplarla İletişimde Dikkat Edilecek Hususlar” grup eğitimi verilmiş olup Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğümüzün görev alanları konusunda bilgilendirme yapılmıştır.

30.07.2024 ve 01.08.2024 tarihlerinde, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğüne bağlı Yaz Spor Kurslarına giden 30 çocuk ve gence “Teknoloji Bağımlılığı” grup eğitimleri verilmiştir. Ayrıca, kurslara gelen çocukların ebeveynlerine (25 ebeveyn) AEP kapsamında “Aile ve İnternet” konusunda eğitim semineri gerçekleştirilmiştir.

31.07.2024 tarihinde, Lüleburgaz Belediyesi tarafından koordine edilen “Yaz Gençlik Kampı” na gelen 13-15 yaş grubu toplam 32 kız ve erkek gencimize “Akran Zorbalığı, Siber Zorbalık” ve AEP kapsamında “Bilinçli Teknoloji Kullanımı” grup eğitimi verilmiştir.

02.08.2024 tarihinde, İlçe Müftülüğüne bağlı Burgazkent Camii Yaz Kur’an Kursuna gelen 47 çocuğumuza “Akran Zorbalığı-Siber Zorbalık” grup eğitimi verilmiştir. Ayrıca, Cuma namazına gelen 445 erkek vatandaşımıza Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele konusunda bilgilendirme yapılmış ve “Kadına El Kalkamaz” broşürü dağıtılmıştır.

Lüleburgaz Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğümüz tarafından toplam 109 çocuk ve gencimiz ile 486 yetişkin olmak üzere 595 kişiye eğitim verilmiştir. Çocuk ve gençlerimize verilen grup eğitimleri yaşlarına uygun şekilde oyun oynama, cümle tamamlama, bulmaca çözme gibi terapötik etkinlikler yoluyla gerçekleştirilmiştir.