…
…
…
…
…
…
14 Ağustos 2024, Çarşamba Kırklareli

“Aile Eğitim Programı (AEP) ve Bağımlılık, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Evlilik Öncesi Eğitimi” Eğitimleri Gerçekleştirilmeye Devam Etmektedir.


“Aile Eğitim Programı (AEP) ve Bağımlılık, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Evlilik Öncesi Eğitimi” Eğitimleri Gerçekleştirilmeye Devam Etmektedir.   

 

Lüleburgaz Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü ve Vize Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü birim sorumlusu personelimiz tarafından ‘‘Aile Eğitim Programı (AEP) ve Bağımlılık, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Evlilik Öncesi Eğitimi” eğitimleri gerçekleştirilmeye devam etmektedir.  

Çocuk Koruma Kanunu ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İlçe Koordinasyon Kurul Toplantılarında alınan kararlar doğrultusunda Lüleburgaz Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü ve Vize Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı, İlçe Sağlık Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü işbirliğiyle 5 gün süren “Akran Zorbalığı, Siber Zorbalık, AEP kapsamında Teknoloji Bağımlılığı, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Evlilik Öncesi Eğitimi ” eğitimleri gerçekleştirilmiştir.

05.08.2024 tarihinde, Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM)’ ne tarama amacıyla gelen 16 kadın vatandaşımıza “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” eğitimi gerçekleştirilmiş olup ‘KADES’ broşürü dağıtılmıştır.

06.08.2024 tarihinde, 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığındaki 124 er ve erbaşa Evlilik Öncesi Eğitim Programı (EÖEP) kapsamında “Eş Seçimi” eğitimi gerçekleştirilmiştir.

06.08.2024 ve 07.08.2024 tarihlerinde, Lüleburgaz Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğüne bağlı Yaz Spor Kurslarına giden 74 çocuk ve gence “Teknoloji Bağımlılığı” grup eğitimleri verilmiştir. Ayrıca, kurslara gelen çocukların ebeveynlerine (43 ebeveyn) AEP kapsamında “Aile ve İnternet” konusunda eğitim semineri gerçekleştirilmiştir.

09.08.2024 tarihinde, Lüleburgaz İlçe Müftülüğüne bağlı Gündoğu Mahallesi Camii Yaz Kur’an Kursuna gelen 15 çocuğumuza “Akran Zorbalığı-Siber Zorbalık” grup eğitimi verilmiştir. Ayrıca, Cuma namazına gelen 375 erkek vatandaşımıza Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele konusunda bilgilendirme yapılmış ve “Kadına El Kalkamaz” broşürü dağıtılmıştır.

09.08.2024 tarihinde, Vize Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından Toplum Destekli Polislik Hizmetleri ile birlikte Vize Bereket Camiinde ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik ‘Akran Zorbalığı ve Siber Zorbalık’ ve Aile Eğitim Programı (AEP) kapsamında ‘Aile ve İnternet’ eğitimleri düzenlenmiştir. Eğitime 23 öğrenci katılım sağlamıştır.

Vize Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğümüz tarafından 23 çocuğa ve Lüleburgaz Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğümüz tarafından 89 çocuk ve gencimiz ile 558 yetişkin olmak üzere toplam 647 kişiye eğitim verilmiştir. Çocuk ve gençlerimize verilen grup eğitimleri yaşlarına uygun şekilde kaynaştırma etkinlikleri, cümle tamamlama, ifadelere göre ‘doğru-yanlış’ oyunu gibi terapötik etkinlikler yoluyla gerçekleştirilmiştir.