…
23 Kasım 2021, Salı KIRKLARELİ VİZE

5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu Kapsamında Vize İlçemizde Çocuk Koruma Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi.


5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu Kapsamında Vize İlçemizde Çocuk Koruma Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi.

5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanununa göre verilen Koruyucu Destekleyici Tedbir kararlarının uygulanması hakkındaki mezkur yönetmeliğin 20.Maddesine göre; görevli ve sorumlu kurumlar arasında iletişim, uyum, düzen ve eşgüdüm sağlanması amacı ile oluşturulan Vize İlçe Koordinasyon Kurulu 2021 yılı 2. İlçe Koordinasyon Toplantısı Vize Kaymakamı Elif Canan TUNCER başkanlığında 23.11.2021 tarihinde gerçekleştirildi.

Vize Kaymakamı Sayın Elif Canan TUNCER Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Vize Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Erdoğan ÇANAKÇI ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katılım sağlamıştır.

2021 yılında gerçekleşen önceki toplantıda alınan kararların ve uygulamaların değerlendirilmesinin yapıldığı toplantıda 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu dahilinde 2021 yılı içinde Vize İlçemizde haklarında çeşitli tedbir kararları alınmış olan 17 çocuk ile ilgili tedbir kararlarının uygulanma süreçleri değerlendirilmiştir.  Ayrıca Vize Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından İlçe genelinde çocuklara yönelik gerçekleştirilen çalışmalar hakkında sunum yapılmıştır.