…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
02 Temmuz 2024, Salı Kırklareli

“30 Haziran Koruyucu Aile Günü” Münasebetiyle Koruyucu Aile Şenliği Gerçekleştirildi.


“30 Haziran Koruyucu Aile Günü” Münasebetiyle Koruyucu Aile Şenliği Gerçekleştirildi.

 

Sayın Cumhurbaşkanımızın eşleri Sayın Emine ERDOĞAN ve Bakanımız Sayın Mahinur ÖZDEMİR GÖKTAŞ taltif edilen teşekkür belgeleri Koruyucu Ailelerimize Vali Yardımcımız Sn. Tanju ÇANAKCIOĞLU, Belediye Başkan Yardımcısı Kürşat YAMANER, İl Protokolü, İl Müdürümüz Sayın Bilgin ÖZBAŞ ve İl Müdür Yardımcılarımız tarafından takdim edildi.

28 Haziran Cuma günü Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirilen “Koruyucu Aile Günü Şenliği” programında İl Müdürümüz Sayın Bilgin ÖZBAŞ konuşmalarında;

“Ankara Himaye-i Etfal Cemiyetinin kuruluşu olan “30 Haziran” tarihi, 31521 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak “Koruyucu Aile Günü” olarak ilan edilmiştir.

Koruyucu aile hizmeti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının çocuk koruma alanında sunduğu aile odaklı hizmet modelleri arasında yer almaktadır. Çeşitli nedenlerle öz aileleri yanında bakımları sağlanamayan ve korunma ihtiyacı olan çocuklar öncelikli olarak kendilerine bir aile ortamı sunabilecek olan koruyucu aile hizmetinden yararlandırılmaktadır.

Aile çocukların gelişimleri için en doğal yaşam ortamdır. Koruma altında bulunan çocukların sağlıklı gelişebilmelerini en uygun biçimde sağlayabilmeleri için kendilerini koruyacak maddi ve manevi destekleyecek sıcak ve güvenilir bir aile ortamına ihtiyaçları vardır. Dünyanın farklı ülkelerinde ve ülkemizde yapılan araştırmalar koruyucu aile hizmetinin çocuklarının bakım ve gelişimine sunduğu olumlu katkıları ortaya koymaktadır.

Yaklaşık 10 yıl önce ilimizde koruyucu aile yanında 7 çocuk bulunmakta iken 10 yıl içinde bu sayı 47 ye yükselmiştir. İlimizde koruma altında bulunan 79 çocuğun 47 si koruyucu aile hizmetinden yararlanmaktadır. Koruyucu ailelerimize özverili davranışlarından dolayı teşekkür ediyor, bütün çocuklarımızın güven içinde, mutlu bir şekilde hayatını sürdürebileceği ailelere kavuşmaları umudu ve gayretiyle 30 Haziran Koruyucu Aile Günü’nü kutluyorum.” dedi.

Konuşmaların sonunda uçurtma şenliği, pamuk şeker, patlamış mısır, dondurma, yüz boyama, İlimiz sınırları içinde faaliyet gösteren ticari firmalar ve Kırklareli Çocuk Hakları Komitesince ebru sanatı, çuval yarışı, halat çekme yarışları, Kırklareli Belediyesi Bale Grubu gösterileri düzenlendi.

Koruyucu Ailelerimiz ve Çocuklarımız gönüllerince eğlendiler.