…
29 Ağustos 2022, Pazartesi Kırklareli

30 Ağustos Zaferimizin 100. Yılı Kutlu Olsun.


30 Ağustos Zaferimizin 100. Yılı Kutlu Olsun.

30 Ağustos Zaferi; Türk milletinin büyük fedakârlıklarla verdiği istiklal mücadelesini, vatanseverlik ve kahramanlıklarla bütün dünyaya haykırdığı, önemli bir askeri başarı olmasının yanında milletimizin sarsılmaz azminin, sahip olduğu üstün iradenin, vatan ve millet sevgisinin, güçlü birlik ve beraberliğimizle sımsıkı kenetlendiğinin günüdür.

Anadolu insanının kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle, topyekûn verdiği onurlu bir mücadelenin eseri olan bu büyük zafer, Türk ulusunun kudret ve kahramanlığının bir göstergesi olmakla kalmamış, birlik ve beraberliğimizin ne kadar büyük ve sarsılmaz olduğunu da ortaya koymuştur. 

Ülkemizin bir kez daha büyük sınavdan geçtiği bugünlerde, şu çok iyi bilinmelidir ki, dünya var oldukça Türk milleti varlığından, birliğinden, dirliğinden ve bağımsızlığından asla taviz vermeyecektir. Şanlı ay yıldızlı bayrağımız bağımsızlığımızın timsali olarak göklerde dalgalanmaya devam edecektir.

Bizlere üzerinde hür olarak gururla yaşadığımız bu vatanı bırakan, başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere,  bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimizi şükranla yad ediyoruz.