…
12 Temmuz 2024, Cuma Kırklareli

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü


15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Bugün, 15 Temmuz'da darbe girişimine karşı milletimizin topyekûn direnişinin yıldönümündeyiz.

Ülkemiz; içinde bulunduğu coğrafi, askeri ve siyasi konumu itibariyle geçmişten günümüze sürekli olarak iç ve dış odakların tehditlerine maruz kalmış ve bu tehditlere karşı yapmış olduğu vatan savunmasında pek çok asker,  polis, kamu görevlisi ve sivil vatandaşımızı şehit ve gazi vermiştir.

Toplumumuzda, özellikle Şehitlerimizin ve Gazilerimizin özel bir yeri vardır. Her Türk vatandaşı da bu şerefe ve onura kavuşmak için gözünü bile kırpmadan Vatanını müdafaada canını seve seve vermeye hazırdır.

Dünyanın en güçlü Devletlerine karşı, Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da, Kore’de, Kıbrıs’ta, Bölücü terör örgütlerine karşı verdiğimiz mücadelede,  son yaşanan 15 Temmuz hain darbe girişimde milletimizin her bir ferdi istiklal ve istikbali için hiç çekinmeden canlarını feda etmişlerdir.    

Bugün bizler, ülkemizde özgürce yaşayabiliyorsak, bunu kahraman gazilerimize ve aziz şehitlerimize borçluyuz.   Çocuklarımızın, kadınlarımızın, yaşlılarımızın, engellilerimizin, gazilerimizin,  şehitlerimizin ve kısacası ülkesini seven tüm yurttaşlarımızın gösterdiği  vatanseverlik bu toprakların vatan olmasını sağlamıştır.

15 Temmuz, milletimizin tarihi boyunca yaşadığı en tehlikeli ve en hain bir saldırı olarak zihinlerimizdeki yerini korumaktadır. 15 Temmuz gecesi ve sabahında aziz milletimiz, hür ve bağımsız yaşama iradesini bir kez daha bütün dünyaya göstermiştir.

Aziz milletimiz; 15 Temmuz gecesi ülkede kargaşa oluşturmak isteyen, ülkeyi ele geçirmeye çalışan; silahlı hainlere, zırhlılara, tanklara, savaş uçaklarına karşı canını siper etmiş, tankların önünde korkusuz, azimli ve kararlı bir şekilde durarak, milli birlik ve milli irade göstererek istiklal mücadelesi örneği göstermiştir.

15 Temmuzda,  meydanlara koşan her vatan evladı, uğrunda ölümü göze aldığı milli değerlerimizi, birliğimizi ve bağımsızlığımızı ölümsüzleştirmiştir.

“15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün” birlik ve beraberliğimize güç katmasını dilerken, başta büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; vatan, millet, bayrak uğruna canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, çocuklarını, eşlerini, yakınlarını, en sevdiklerini vatanımız için kaybedenlere sabır diliyor, ölümü göze almış gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum.

 

Bilgin ÖZBAŞ

Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü