…
…
…
11 Nisan 2023, Salı KIRKLARELİ

11.04.2023 tarihinde Kırklareli Roman Vatandaşlara Yönelik Strateji Belgesi I. Aşama Eylem Planı (2023-2025) Hazırlık Toplantısı gerçekleştirilmiştir.


11.04.2023 tarihinde Kırklareli Roman Vatandaşlara Yönelik Strateji Belgesi I. Aşama Eylem Planı (2023-2025) Hazırlık Toplantısı gerçekleştirilmiştir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan Roman Vatandaşlara Yönelik Strateji Belgesi (2023-2030) ve I. Aşama Eylem Planına (2023-2025) ilişkin Cumhurbaşkanlığı Genelgesi kapsamında Kırklareli Valiliğimiz koordinasyonu ve Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz sekretaryasında “Kırklareli İli Roman Vatandaşlara Yönelik Strateji Belgesi I. Aşama Eylem Planı Hazırlık Toplantısı” Kırklareli Valiliği Atatürk Toplantı Salonunda 11.04.2023 tarihinde gerçekleştirilmiştir.

Kırklareli İli Roman Vatandaşlara Yönelik Strateji Belgesi I. Aşama Eylem Planı Hazırlık Toplantısı, Kırklareli Valimiz Sayın Birol EKİCİ Başkanlığında Vali Yardımcısı Vekili Pehlivanköy Kaymakamı Sayın Erdoğan BEYPINAR, Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Ünal ÇAĞLAR, Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Sayın Faruk UYSAL, ilgili Kurum Müdürleri ve Kırklareli Roman Dernek Başkanlarının katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

Söz konusu toplantıda, Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Sayın Faruk UYSAL’ın açılış konuşmasının ardından İl Müdürlüğümüz tarafından Bakanlığımız Roman Vatandaşlara Yönelik Strateji Belgesi 1. Aşama Eylem Planı ve Kırklareli Valiliği Roman Vatandaşlara Yönelik Strateji Belgesi 1.Aşama Eylem Plan Taslağı Sunumları gerçekleştirilmiştir. Kırklareli İl Eylem Planına yönelik iş ve işlemleri yürütecek “İl Çalışma Grubu” oluşturulmuş olup ilgili kurumlar ve Roman Dernek Temsilcilerinin de görüşleri alınarak İl Eylem Planının nihai hali verilmiştir.

 

Kırklareli Valiliği koordinasyonunda ve Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz sekretaryasında yürütülecek olan Kırklareli İl Eylem Planı doğrultusunda, Roman Vatandaşlarımızın sorunları ve ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar tüm hızıyla ve verimliliğiyle gerçekleştirilmeye devam edecektir.