…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
16 Temmuz 2021, Cuma Karabük,TÜRKİYE

15 Temmuz Programı Bir Dizi Etkinliklerle Anıldı.


Devletimizin bekası ve milletimizin varlığına yönelik olarak FETÖ terör örgütü tarafından kalkışılan hain darbe girişiminin 5. yıldönümünde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı, çeşitli etkinliklerle gerçekleştirildi.

14 Temmuz günü başlayan etkinliklerde Karabük Valiliğimiz organizasyonunda Karabük Bisiklet Derneği, Müzekent Motorsiklet Kulubü ile Kardemir Bisiklet ve Motorsiklet Kulübü üyeleri tarafından Milli Birlik ve Demokrasi turu gerçekleştirildi. Polis kontrolünde düzenlenen bisiklet turu, Karabük Valiliği Şehitler Fidanlığında son bulurken burada şehitlerimiz anısına fidan dikimi gerçekleştirildi.

Akabinde Valilik Fuaye alanında Ressam Rıza Korkmaz, Ressam Mehmet Korkmaz, Kübra Korkmaz, Grafiker Ressam Eyüp Günaydın ve Edebiyatçı yazar Zehra Korkmaz’ın, 15 Temmuz hain darbe girişiminin hafızalardan silinmemesi için Türk Milletinin destansı direnişini konu alan fotoğrafları resmettiği  “15 Karede 15 Temmuz” isimli Yağlı Boya Resim Sergisi açılışı yapıldı. Açılış sonrası Vali Fuat Gürel, Eflani Kaymakamı İbrahim Şenkon, İl Jandarma Komutanı Albay Bahtiyar Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Galip Sökmen, Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaşın katılımlarıyla 15 Temmuz gecesi başlattıkları hain darbe girişimi sırasında Boğaziçi Köprüsünde şehit olan Barış Efe’nin Eflani ilçemize bağlı Çukurören Köyünde ikamet eden annesi ziyaret edilerek sonrasında şehidimizin kabri başında Kur'an-ı Kerim Tilaveti yapıldı ve dualar edilip şehidimizin kabrine karanfil bırakıldı. 15 Temmuz Şehidi Barış Efe başta olmak üzere tüm şehitlerimiz için Çukurören Köy Camisinde Mevlid-i Şerif okunarak dua edildi.

15 Temmuz günü ise Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde darbecilere direndiği sırada şehit düşen Metin Arslan, kabri başında dualarla anıldı.

Öğlebeli Mezarlığında gerçekleşen anma programına; Vali Fuat Gürel, Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, İl Jandarma Komutanı Albay Bahtiyar Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Galip Sökmen, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Seher Berker, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Şehit Metin Arslan'ın ailesi ile emniyet ve jandarma personeli katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ve dua edilmesinin ardından Şehit Metin Arslan’ın, geçen sene vefat eden babası Zeki Arslan’ın ve 2017 yılında vefat eden annesi Şazi Arslan'ın kabirlerine karanfil bırakıldı. Öğlebeli Mezarlığında gerçekleşen anma programının sonrasında Vali Fuat Gürel, Cumhuriyet Başsavcı Koray Kesgin ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Galip Sökmen ve protokol üyeleri, Şehit Metin Arslan’ın Şirinevler Mahallesinde bulunan baba ocağını ziyaret etti. Akabinde 15 Temmuz Şehitlerimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimiz için Çamlık Camiinde Mevlid-i Şerif okundu.

İlimizde yapılan etkinlerle eş zamanlı olarak Ankara’da düzenlenen Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Bakanlığımız koordinasyonunda Hilton Garden Inn otelde 15 Temmuz Şehitleri, Gazileri ve Gazi yakınlarına yönelik yemek programı organize edildi. Sayın Bakanımız Derya Yanık’ın teşrifleriyle gerçekleşen programa, Şehit Barış Efe’nin kardeşi Serpil Efe’nin, İl Müdürlüğümüz personelleri refakatinde resmi kurum aracımızla katılımı sağlandı. Akabinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde devam eden yine 15 Temmuz Şehit Ailemizin katıldığı programda Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Demokrasi Müzesi açılışını gerçekleştirdi.

İlimizdeki etkinlikler, Cumapazarı önünde toplanan Vali Fuat Gürel ve eşi Özlem Aras Gürel, AK Parti Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, Ağır Ceza Reisi Mustafa Duran, Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutanı Albay Bahtiyar Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Galip Sökmen, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar, Emniyet ve Jandarma Personeli, Kardemir İşçileri, 15 Temmuz Şehitlerimiz Metin Arslan ve Barış Efe'nin aileleri ile çok sayıda vatandaşın, ellerinde bayraklar ile buradan Kent Meydanına “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü” ile devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan kent meydanı etkinliklerinde Kur'an-ı Kerim Tilaveti ve protokol konuşmaları yapıldı. AK Parti Karabük Milletvekillerimiz Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş ile Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili'nin günün anlam ve önemini belirten konuşmalarının ardından Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki müze açılışı sonrası konuşmaları, sinevizyondan canlı olarak verildi.

Sinevizyon gösteriminin ardında törende konuşan Vali Fuat Gürel, "…15 Temmuz gecesi umutlarımız, hayallerimize, özgürlüğümüze, geleceğimize pranga vurulmak istenmiş, milletimizin kaynaklarıyla alınan her türden silahımız kahraman Türk ordusunun şerefli üniformasını hak etmeyen asker görünümlü hainler tarafımdan halkımıza doğrultulmuştur. Hamd olsun ki; Cenabı Allah'ın lütfu, Sayın Cumhurbaşkanımızın cesareti ve üstün liderliğiyle, harekete geçen yüce milletimiz; tankın, uçağın, helikopterin, tüfeğin karşısına sadece ve sadece imanıyla, inancıyla yüreğiyle dikilmiş, FETÖ terör örgütü milletimizin ölüme meydan okuyan kararlılığıyla engellenmiş, milletimiz o karanlık gecenin sabahını aydınlığa çevirmiştir…”  diye konuştu.

Kent Meydanında Müdürlüğümüz tarafından kurulan çadırlarda programın sonuna kadar tüm vatandaşlarımıza su, çay, simit, poğaça ikramları yapıldı. 00.13'te tüm minarelerden okunan salanın ardından Sayın Valimiz Fuat Gürel ile Eşi Özlem Gürel Hanımefendi başta olmak üzere İl Protokolü, Müdürlüğümüz ikram çadırını ziyaret ederek emeği geçen personellerimize teşekkür etti. Okunan sala ile başlayan Demokrasi Nöbeti, sabah namazına kadar devam etti.