…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
16 Temmuz 2021, Cuma Karabük, TÜRKİYE

Şehit Yakınları 15 Temmuz Yemeğinde Buluştu


             

15 Temmuz  ‘Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ dolayısıyla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Şehit ailelerinin onuruna akşam yemeği programı düzenlendi.

Şehit yakınları ve ailelerinin onuruna düzenlenen akşam yemeğine Vali Fuat Gürel ve eşi Özlem Aras Gürel, Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Koray KESGİN, Ağır Ceza Reisi Mustafa DURAN, Eflani Kaymakamı İbrahim ŞENKON, Ak Parti İl Başkanı İsmail ALTINÖZ, İl Jandarma Komutanı Bahtiyar YILMAZ, İl Emniyet Müdürü Sırrı TUĞ, POMEM Müdür V. Cem YELEK, ,İl Müftüsü İlyas YILMAZTÜRK, İl Sağlık Müdürü Ahmet SARI, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat AKBAŞ, Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun GÜVEN ve İl Müdürümüz Galip SÖKMEN ve eşi Canan SÖKMEN, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit aileleri katıldı.

Program öncesi tek tek masaları dolaşan Vali Fuat Gürel ve eşi Özlem Aras Gürel ile birlikte İl Müdürümüz Galip SÖKMEN, yakından ilgilendiği şehit aileleri ile bir süre sohbet etti.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan yemek programı öncesi konuşan İl Müdürümüz Galip SÖKMEN; “Demokratik düzenimizi hedef alarak ülkemizin bekasını, Devletimizin bölünmez bütünlüğünü milli birlik ve beraberliğimizi parçalamaya yönelik 15 Temmuz hain darbe girişiminin milli irade tarafından eşine az rastlanır bir kahramanlık örneğiyle bertaraf edilişinin 5’inci yılını hep birlikte idrak etmekteyiz.  Hatırlanacağı üzere, Bundan beş yıl önce Ülkemiz, 15 Temmuz 2016‘da tarihinin en alçak ihanetlerinden birisini yaşamıştır. Demokratik düzenimizi hedef alarak ülkemizin bekasını, Devletimizin bölünmez bütünlüğünü milli birlik ve beraberliğimizi parçalamaya yönelik 15 Temmuz hain darbe girişiminin milli irade tarafından eşine az rastlanır bir kahramanlık örneğiyle bertaraf edilişinin 5’inci yılını hep birlikte idrak etmekteyiz. O günün gecesinde, FETÖ Terör Örgütüne mensup hainler tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi milletimizin demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkması ile  bertaraf edilmiştir.’’ diyerek milletimizin geleceğini ipotek altına almaya çalışanlara karşı milletimizin o gece iradesine, demokrasisine, istiklal ve istikbaline canı pahasına sahip çıktığını, Dün Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da bu vatan için toprağa düşenlerin aziz hatıralarının ve Milli Mücadele ruhunun o gece bir kere daha dirildiğini “Söz konusu vatansa gerisi teferruattır” diyen bir milletin evlatları olarak; o gece gözünü kırpmadan şehadete yürüyen vatan evlatlarının kahramanlığını, kökü mazide olan ati bir devletin nelere meydan okuduğunu, bütün dünyaya bir kere daha gösterdiğini, Türk milletinin bir kez daha yeniden dirilişinin ve şahlanışının destanı olan 15 Temmuz; tankın, topun ve cebr-i mutlak zihniyetin millet iradesi karşısında bir şey ifade etmediğinin en anlamlı kanıtı olduğunu ifade etti.        

Böylesine kutlu bir mücadele bize, vatan mevzu bahis olduğunda bu milletin hiç düşünmeden aynı safta birlik ve beraberlik içerisinde omuz omuza duracağını ve ne pahasına olursa   vatanından, bayrağından, hürriyetinden, birlik ve beraberliğinden ödün vermeyeceğini bir kez daha gösterdiğini belirten SÖKMEN; ‘Bu duygu ve düşüncelerle konuşmama son verirken programa katılımlarınız için siz muhterem haziruna hürmetlerimi arz eder programın icrasında emeği geçen çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyor hepinize saygılarımı sunuyorum.” diyerek sözlerini tamamladı. Ardından mikrofona davet edilen  Vali Fuat Gürel’in günün anlam ve önemini içeren konuşmalarının ardından yemek sunumuna geçildi.  Şehit yakınları onuruna düzenlenen akşam yemeği, yemek duasının ardından iyi dilek ve temennilerle sonlandırıldı.