…
20 Temmuz 2021, Salı Karabük, TÜRKİYE

İl Müdürümüz Galip SÖKMEN’in Kurban Bayramı Mesajı;


Sevinç ve güzelliklerin manevi duygular ile yoğun bir şekilde yaşandığı bir Kurban Bayramına daha sağlık, huzur ve esenlik içerisinde ulaşmanın mutluluğunu paylaşıyoruz.


İnsanları günlük kaygı ve sıkıntılardan uzaklaştırarak birbirine yakınlaştıran bayram günleri, toplumda umut, sevgi, birlik ve beraberliği pekiştirmektedir. Bu özel günlerin tüm ülkemizde aynı coşku ve mutlulukla yaşanabilmesi için her birimize düşen en anlamlı vazife; başta büyüklerimiz olmak üzere yakınlarımızı, yetimleri ve ihtiyaç sahiplerini ziyaret ederek gönüllerini almak olmalıdır.

Milletimizi manevi iklimiyle saran, ortak bir ruhla kaynaştıran ve kucaklaştıran bir Kurban Bayramı'nı daha hep birlikte karşılamanın mutluluğu ve heyecanı içindeyiz.

Bayramlar bizleri aynı dinin, aynı inancın neşesinde birleştiren, iman kardeşliğinin tezahür sahneleridir. Bayramın sevincini, coşkusunu içimizde hissederek onun muştusunu gönüllerden gönüllere, evlerden evlere taşımalıyız. Evlerin canlı bayramları olan çocuklarımızı bayramın coşkusuyla tanıştırmalı, yaralı gönülleri, bitap düşmüş yürekleri onarmalı, yetimlerin, gariplerin ve büyüklerimizin tebessümüyle bayramlarımızı aydınlatmalıyız.

 Bayramlarda; dargınlık ve kırgınlıkları unutarak, dayanışma ve yardımlaşmayı artırarak, kardeşlik duygularımızı güçlendirmeli, bayramlarımızı manevi değerlerimize uygun olarak kutlamalıyız.

Toplumumuzda önemli bir yeri olan bu mübarek günlerin bizlere hatırlattığı en önemli unsur; kavga, öfke ve nefret gibi duyguların bir kenara bırakılarak, paylaşım, hoşgörü, kardeşlik ve sevgi gibi duygularının yaşanabilmesine vesile olmasıdır.

Unutmamalıyız ki sevinçler ve mutluluklar paylaştıkça artar,  üzüntüler ve acılar da paylaşıldıkça azalır.

Ama ne yazık ki ülkemiz üzerinde oynanan siyasi ve ekonomik oyunlar başta olmak üzere, komşu ülkelerdeki savaş, göç, kan ve gözyaşı hepimizi derinden etkilemektedir. Devletimiz geçmişte olduğu gibi bugünde dünyadaki mazlumlara, savaş mağdurlarına kucak açarak, dünyaya insanlık örneği vermeye devam etmektedir. Kan, acı ve gözyaşının hakim olduğu komşu ülkelerdeki ve tüm dünyada ki insanlık dramının bayram vesilesiyle bir an önce son bulmasını, dünya da huzur ve barışın hakim olmasını diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta çalışma arkadaşlarım, şehit ailelerimiz ve gazilerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızın mübarek Kurban Bayramını kutlar, ilimize, ülkemize,  İslam alemine ve dünya ülkelerine huzur ve barış getirmesini, yüce Mevla’dan niyaz eder, saygı ve sevgiler sunarım.