…
…
15 Şubat 2024, Perşembe Kahramanmaraş,Türkiye

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz M.Ferdi Bozkurt Aile ve Gençlik Fonu’nun Detaylarını Açıkladı


Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz M.Ferdi Bozkurt, Bakanlığımız Aile ve Gençlik Fonu'nu oluştururken uluslararası kriterlerden faydalandığını belirterek, bu fonda deprem bölgesi için şartların Bakanlığımızca özellikle esnetildiğini, farklı tutulduğunu söyledi.

İl Müdürümüz M.Ferdi Bozkurt, İlk etapta Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri ile Hatay, ve Malatya'daki gençlerimizin başvurularını alacağız." dedi.

İl Müdürümüz M.Ferdi Bozkurt, bugün başvuruların Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının internet sitesinden alınmaya başlandığını bildirdi.

6 Şubat depremlerinin merkez üssü olan Kahramanmaraş’ın ve diğer illerimizin Aile ve Gençlik Fonu'nda pilot bölgeler olarak belirlendiğini ifade eden İl Müdürümüz M.Ferdi Bozkurt, şunları söyledi:

" Aile ve Gençlik Fonu oluştururlurken Bakanlığımızca uluslararası kriterlerden faydalanıldı. Ancak deprem bölgesi için şartları özellikle esnetilerek, farklı tuttuldu. Bakanlık olarak İlk etapta Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri ile Hatay ve Malatya'daki gençlerimizin başvurularını alacağız. İlerleyen süreçte ise programı tüm gençlerimizi kapsayacak şekilde bütün Türkiye'de yaygınlaştırılacak.

Bu fonla gençlerimizin hem evlilik hayallerine hem de farklı projelerine destek olmayı hedefledik. Aile kurma yolunda ilk adımı atacak gençlerimize faizsiz kredi imkanı sunacağız. Gençlerimiz bu destekle aynı zamanda kendi projelerini de hayata geçirebilecek. Programın ekonomik destek kısmıyla başvurusu onaylanan kişilere toplam 48 ay vadeli 2 yılı geri ödemesiz 150 bin lira kredi desteği sunulacak. Bakanlığımız fonda biriken parayla orantılı şekilde süreci yürütecek" dedi.

İl Müdürümüz M.Ferdi Bozkurt Başvuru şartlarına ilişkin yaptığı açıklamada ise;

"Yaş gruplarına ilişkin incelemeler yapıldı. Fondan faydalanmak isteyen gençlerimizin başvuru tarihi itibarıyla 18-29 yaş arasında yani 30 yaşından gün almamış olması gerekiyor. Yine gelirleri için çiftlerin gelirleri toplamı 2 brüt asgari ücreti aşmaması gerekiyor." diye konuştu.

“Bunlarla birlikte fondan yararlanmak isteyenlerin başvuru tarihi itibarıyla resmi nikah gününe en az 2 ay en fazla 6 ay kalmış olması gerektiğini " belirtti.

İl Müdürümüz M.Ferdi Bozkurt, "Fondan yararlanacak gençlerimizin İl Müdürlüğümüzün evlilik öncesi ve sonrasında sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetinden yararlanmayı taahhüt etmesi gerekiyor" açıklamasında bulundu.

Aile ve Gençlik Fonuna Başvuru Şartları Aşağıdaki gibidir.

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Başvuru tarihi itibarıyla 18-29 yaş arasında olmak (30 yaşından gün almamış olmak),
  • Depremden etkilenen 11 il (Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa) dışında taşınmaz sahibi ya da hissedarı olmamak,
  • Çiftlerin son 6 aylık gelir toplamı ortalaması ve son aya ait gelirleri toplamı 2 asgari ücretten fazla olmamak,
  • Başvuru tarihi itibarıyla resmi nikâh tarihine en az 2 ay en fazla 6 ay kalmış olmak,
  • Bakanlığın evlilik öncesi ve sonrasında sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmek,
  • Affa uğramış olsa bile; devletin güvenliğine, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar ile cinsel dokunulmazlığa karşı işlenen suçlardan; uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, bunların kullanılmasını kolaylaştırma, kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak ya da uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak suçlarından hakkında kesinleşmiş bir mahkûmiyet kararı bulunmamak.

 

Linki tıklayarak başvuru yapabilirsiniz.

https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-yeni-evlenecekler-icin-evlilik-kredisi-basvurusu