…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
27 Şubat 2024, Salı Kahramanmaraş,Türkiye

Depremde Ebeveynini Kaybeden Çocuklarla Bir Araya Geldik


Valiliğimiz koordinesinde Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın ve İl Müdürlüğümüzün organizsyonunda, Erzurum Gönüllü Anneler Derneğinin katılımıyla ilimiz depremlerinde anne ve babalarını kaybeden çocuklara yönelik Şairler Tepesi’nde program düzenlendi.

Programa katılan Valimiz Sayın  Mükerrem Ünlüer’in eşi Dr. Selma Ünlüer hanımefendi, eski İçişleri Bakanı Selami Altınok’un eşi Gülhan Altınok hanımefendi, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün eşi Leyla Güngör, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Müslüm Ferdi Bozkurt ve Gönüllü Anneler, program öncesi masaları tek tek dolaşarak çocuklarla sohbet ettiler. 

Kahramanmaraş depremlerinin hemen sonrasında sorumluluk üstelenerek devlet-millet iş birliğinin en büyük örneklerinden birini sergileyen Erzurum Gönüllü Anneler Derneği, gönüllülerinin topladığı yardımları depremzede vatandaşlarımıza ulaştırdı.

Depremlerde anne-babasını kaybeden çocuklarımızı evlerinde ve Konteyner Kentlerde ziyaret eden Erzurum Gönüllü Anneler Derneği üyeleri, çocuklara anne şefkati ile yakınlık gösterip onların her zaman yanlarında olacaklarını ifade ettiler. 

Programda bir konuşma yapan Gülhan Altınok, “Bilindiği üzere çok büyük iki deprem yaşadık. Depremlerin üzerinden bir yıl geçti. Bugün çocukları ve aileleri ziyaret etme fırsatı bulduk. Depremlerin ilk gününden itibaren depremzede vatandaşlarımız için neler yapabiliriz, onların acılarını nasıl dindirebiliriz diye çok düşündük. Bu acıları ve zorlukları hep birlikte aşacağımızı düşündük ve hemen onların yanında olduk. Erzurum Gönüllü Anneler Derneği olarak bir sorumluluk üstlendik. Gönüllü anneler olarak yaptığımız el emeği göz nuru ürünler ve topladığımız yardımlarla onların ihtiyaçlarına koşmaya çalıştık. Bugün de depremzede çocuklarımızla bir arada olmak ve hüzünlerini paylaşmak için buradayız. Gönüllü Anneler olarak çocuklarımızın her zaman yanında olacağız. Sizlerin karınca kararınca yanınızda olacaklarının bir ifadesi olarak Erzurumlu bir çocuğumuz da kumbarasını buradaki bir çocuğumuza gönderdi. Biz Erzurumlu Gönüllü Anneler ve Erzurumlular olarak sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz. Buraya gelmemize vesile olan Dr. Selma Ünlüer hanımefendi başta olmak üzere programlarımıza katkı sunan Leyla Güngör hanımefendiye, İl Müdürlüğümüze ve destek veren herkese teşekkür ediyorum. Erzurumlu Dadaşların selamlarını ve sevgilerini iletiyor, tüm Kahramanmaraşlı kardeşlerimize geçmiş olsun diliyorum.” dedi.

Dr. Selma Ünlüer Hanımefendi ise “Bugün birçok ailemizi ve çocuğumuzu ziyaret etme fırsatı bulduk. Onların hüzünlerini paylaştık. Bu program vesilesiyle de sizlerle bir arada olmaktan büyük memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum. Çok acı iki büyük depremi yaşadık ve yüreğimiz çok yandı. Fakat devlet-millet iş birliğinin en kıymetli örneklerine de yine bu depremlerde şahit olduk. Anne ve babalarını kaybeden çocuklarımızı tüm Türkiye bağrına bastı. Depremzede vatandaşlarımızın ilk günden beri yanında oldular. Erzurum Gönüllü Anneler Derneğimiz de bu süreçte çocuklarımıza anne şefkati ile yaklaştı ve onların yanında oldu. Bu anlamda Gülhan Altınok hanımefendi nezdinde tüm dernek üyelerimize ve kıymetli annelere şükranlarımı sunuyorum. Çocuklarımız bizlere emanet, onların her zaman yanlarında olacağız. Ailelere ve çocuklarımıza sabırlar diliyorum. Rabbim bizleri her türlü afetten korusun.” diye konuştu.  

Erzurum’dan kumbarasını gönderen çocuğumuz Buse Naz Akbay’ın kumbarası kura ile programa katılan bir çocuğumuza teslim edildi. 

Dr. Selma Ünlüer hanımefendi ise Buse Naz Akbay ile kumbarayı teslim alan çocuğumuz Ünal’ı telefonda görüştürdü. Dr. Selma Ünlüer Hanımefendi ve Ünal ise Buse Naz Akbay’a ince düşüncesi ve kıymetli hediyesi için teşekkür ederek, nazik düşüncesinden dolayı duydukları memnuniyeti ifade ettiler.

Program sonrası bir açıklama yapan İl Müdürümüz M.Ferdi Bozkurt;

Şehrimizde yaşanan asrın felaketi sonrasında ülke olarak başlatılan seferberlikte yanımızda olan tüm sivil toplum kuruluşlarına, bireysel destek veren vatandaşlarımıza in içten duygularımızla Kahramanmaraş’lılar olarak tekrar teşekkür ederiz” dedi.

İl Müdürümüz M.Ferdi Bozkurt açıklamasının devamında ise;

“Bakanlık olarak hem deprem sürecinde hem de deprem sonrası gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerle vatandaşlarımızın bu süreci hızla atlatması için her an sahadaydık. Halen de psikososyal destek ekiplerimiz konteyner kentlerimizde sabit bir şekilde sahada hizmetlerini sürdürürken Sosyal Hizmet Merkezlerimizde evlerinde ikamet eden vatandaşlarımıza destek vermeye devam ediyor. Bugünde Erzurum’dan gelen Gönüllü Annelerimiz ebeveynini kaybeden çocuklarımızla bir araya gelerek bir nebze de olsa onların acılarına ve dertlerine ortak olmaya çalıştılar” diyerek sözlerini tamamladı.

Program, çocuklarla hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.