…
…
…
…
…
…
18 Mart 2021, Perşembe Merkez, Iğdır - Türkiye

“18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 106. Yıl Dönümü” Münasebetiyle Anma Töreni Gerçekleştirildi


“18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 106. Yıl Dönümü” münasebetiyle Belediye Meydanındaki Atatürk Anıtı önünde ve Mehmet Çavuş Şehitliğinde anma törenleri gerçekleştirildi.
Belediye Meydanı önünde düzenlenen ilk tören, Valilik, 5. Hudut Alay Komutanlığı,  Belediye Başkanlığı ve Şehit Aileleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği çelenklerinin Atatürk Anıtı’na sunulması ile başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile devam eden tören, Şehit Aileleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ahmet Akdeniz’in günün anlam ve önemini belirten konuşması ve Kıbrıs Gazileri Derneği Başkanı İsmet Tağal’ın okuduğu kahramanlık şiirinin ardından sona erdi.

Çelenk sunma töreninin ardından ikinci anma töreni, Mehmet Çavuş Şehitliğinde yapıldı. Mehmet Çavuş Şehitliğindeki tören, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması, aziz Şehitlerimizin ruhları için Kur-an’ı Kerim Tilaveti ve duaların okunması, Vali Vekilimiz Sn. Hasan Meşeli tarafından Şehitlik Özel Defteri’nin imzalanması ve akabinde Şehitlik anıtı ile temsili mezar taşlarına karanfil bırakılması ile anma töreni sona erdi.

Düzenlenen anma törenlerine Vali Vekilimiz Sayın Hasan Meşeli, İl Müdürümüz Hasan Güven, il protokolü, adli ve askeri erkan, emniyet teşkilatı mensupları, şehit yakınları, gazi, gazi yakınları ve öğrenciler katıldı.