…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
21 Nisan 2020, Salı Hakkari, Türkiye

Vefa Sosyal Destek Grubuna Hakkari İl Müdürlüğü'nden Destek


Bakanlığımızın talimatları çerçevesinde Hakkâri Valiliği koordinasyonunda, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzün de içinde bulunduğu Vefa Sosyal Destek Grubu olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanındayız.

Valiliğimiz koordinasyonunda yürütülen sekretaryasını il müdürlüğümüz tarafından yürüttüğümüz Vefa Sosyal Destek Grubu ilimizde hizmet vermeye devam ediyoruz.

Korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan tek başına yaşayan veya herhangi bir yakını bulunmayan vatandaşlar tarafından 112,155 ve 156 numaraları üzerinden iletilen ihtiyaçları İlimiz Vefa Koordinasyon Grubu tarafından ivedilikle karşılanmaktadır.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz personellerimiz çağrı merkezinde görevlendirilmiştir. 112, 155 ve 156 numaralı telefonlar üzerinden çağrı merkezine iletilen talepler çağrı merkezinde oluşturulan Vefa İletişim Merkezleri tarafından alınıp sahada görevli İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma, İl Müftülüğü, STK’lar ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile İl Müdürlüğümüz ekiplerince karşılanmaktadır.

65 yaş ve üzeri ile kronik hastalıkları bulunan vatandaşların sağlık başta olmak üzere tüm temel ihtiyaçlarının karşılanması için Valimiz Sayın İdris AKBIYIK’ın Başkanlığında oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından gerekli tedbirlerin alındığını belirten Hakkari Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Salih KAYA, "Bizler de Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak bu hizmete destek vermeye çalışıyoruz" diye konuştu.

"Ben sağlıklıyım bana birşey olmaz diyerek sokağa çıkanların kendisine, aile bireylerine ve çevresine çok büyük zararlar verebileceğini belirten İl Müdürü KAYA, "Hayat eve sığar, evde kal Hakkari" çağrısında bulundu.