…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
03 Aralık 2019, Salı Hakkari, Türkiye

Valimiz Sayın İdris Akbıyık, Engelli Vatandaşlarla Kahvaltıda Bir Araya Geldi


Valiliğimiz himayelerinde İl Müdürlüğümüzce "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" kapsamında engelli vatandaşlarımız için kahvaltı programı düzenlendi.

Düzenlenen kahvaltıya Valimiz ve Belediye Başkanı V. Sayın İdris AKBIYIK’ın yanı sıra İl Jandarma Komutanı Nuri Öztürk, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, İl Müftüsü Faruk Gürbüz, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Salih Kaya, Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Ahmet Kızılkaya, SGK İl Müdürü Erdi POLAT ve çok sayıda engelli vatandaşımız ve aileleri katıldı.

Engellilerin hayatını kolaylaştırmak ve toplumla bağlarını arttırmak için birçok hizmetin yapıldığını dile getiren Valimiz Sayın İdris AKBIYIK, şunları kaydetti:

"Bugün Dünya Engelliler Günü bizde Hakkâri ilimizde engelli vatandaşlarımızın, çocuklarımızın, kardeşlerimizin yanında olmak ve onlarla beraber olmak için kahvaltıda bir araya geldik.

Bizim için tüm engelliler, yılın 365 günü önemli ve değerlidir. Bugünde tüm dünyada olduğu gibi bizde burada bir farkındalık oluşturmak için sizlerle beraberiz. Her insanın bir gün engelli olabileceği düşüncesi ile hareket ediyoruz. Dinimizin, inancımızın, geleneklerimizin emrettiği gibi “ Biz yaratılanı severiz yaratandan ötürü”. Bizim için engeli olsun veya olmasın tüm canlılar kutsal ve değerlidir. Engelli veya engelsiz böyle bir ayrım düşüncemizde de yaşantımızda ve yönetimimizde de olamaz. Bu doğrultuda devletimiz güzel destekler veriyor. Anayasamızda yasalarımızla kamuda ve toplum içerisinde engelli vatandaşlarımızı birçok alanda destekliyor.

 Ülkemiz sosyal bir hukuk devletidir. Bu sebeple birçok kurum ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlarımıza engelli aylığı ve evde bakım hizmeti gibi birçok hizmetler veriyoruz. Rehabilitasyon Merkezlerinde ve okullarımızda çocuklarımızı rehabilite etmeye, eğitim vermeye çalışıyoruz. Bunların dışında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız ’da eğitim, sağlık, gıda ve yakacak ihtiyaçları konusunda destek vermeye çalışıyor.  

Bizim için önemli olan engel kafalarda ve kalplerde olmasın.

Engelli bütün vatandaşlarımız fırsat verildiğinde imkân verildiğinde hakikaten çok güzel eserler ortaya koyuyorlar”.

Birçok kitap yazan Görme engelli Abdülkadir KIZILKAYA ile yakından ilgilenen Valimiz Sayın AKBIYIK, Kızılkaya’yı örnek göstererek engelin sınır tanımadığını dile getirerek konuşmasına şöyle devam etti;

“Biz yeter ki hayatın içinde olalım sizlere fırsat verelim hayatın bir parçası olarak görelim. İlimizde bulunan Engelli Basketbol Takımı çok iyi sonuçlar alıyorlar ve engelsizlerden daha gayretliler. Yine uluslararası yarışmalarda birçok engelli sporcumuz çok güzel başarılar elde ediyor.

Bu duygu düşüncelerle hepimizin Dünya Engelliler Gününü kutluyor burada olduğunuz için teşekkür ediyorum.” 

Daha sonra Valimiz ve Belediye Başkanı V. Sayın İdris AKBIYIK, engelli öğrenci ve çocuklarla yakından ilgilenerek onlara kırtasiye malzemesi ve çeşitli oyuncaklar hediye etti.