…
…
…
…
…
…
…
19 Mart 2021, Cuma Türkiye, Hakkari

Şehit Aileleri Unutulmadı


İl Müdürümüz Sayın Salih KAYA 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle şehit ailelerini yalnız bırakmadı.

Ziyaretler çerçevesinde İl merkezi, Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca ilçelerinde bulunan şehit aileleri ziyaret edildi.

İl Müdürümüz Salih KAYA, İŞ-KUR Müdürü Sayın Ahmet KIZILKAYA ve SGK İl Müdürü Sayın Erdin POLAT ile birlikte İl Merkezinde ikamet eden  1997 yılında şehit edilen Güvenlik Köy Korucusu Şehit Aziz ÖZKAN’ın ailesini daha sonra bölücü terör örgütü tarafından çarşı merkezinde el yapımı düzeneğin patlatılması sonucu şehit olan Sivil terör mağduru Zeki YEŞİ’in babası Faysal YEŞİL’i ziyaret ettiler.

Şehit aileleri ile bir süre sohbet eden Kaya ve beraberindeki il müdürleri: Bu vatan için canlarını feda eden şehitlerin haklarının asla ödenemeyeceğini, şehitlerin aile ve yakınlarının devlete ve millete emanet olduğunu söyledi. Şehitliğin en kutsal mertebe olduğunu bütün şehit ailelerinin de şehit ailesi gururu ve onurunu en iyi şekilde taşıdıklarını söyleyen Kaya; siz geride kalan şehit yakınları bize şehitlerin bir emanet olarak her zaman yanınızda olacağımızı bilmenizi istiyorum. Şehit ailelerimiz ve gazilerimizin her türlü sıkıntı ve sorunlarının giderilmesi için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz, göstereceğiz. Devletimizin imkânları kendilerinin hizmetindedir. Dedi.

 Yüksekova ve Şemdinli İlçesindeki şehit aile ziyaretleri Kuruluş Müdürü Vekilleri meslek elamanları ve beraberindeki ASDEP personeli tarafından gerçekleştirildi.

Çukurca İlçesindeki ziyaretleri İl Müdürlüğümüz Şehit Gazi Biriminde çalışan meslek elemanları ile ASDEP Personeli tarafından ziyaret edildi. İlçe merkezinde Şehit Ömer GÜNEŞ ve Ramazan AKBOĞA, Çığlı Köyünde İsmail ÖLMEZ, Gündeş Köyünde Zübeyir KILIÇ ve Üzümlü Köyünde Ali KAYA’nın aileleri ziyaret edildi.

Şehit ailesine çeşitli hediyeler sunan İl Müdürü Kaya ve beraberindekiler Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt SELÇUK Hanım efendinin ve Valimiz Sayın İdris AKBIYIK’ın selamlarını ilettiler.

Ziyaretlere Şehit yakınları, Gazi ve Gazi Yakınları İş ve İşlemlerinden sorumlu İl Müdür Yardımcısı Hamdi TAŞMA da eşlik etti.