…
…
…
…
…
…
…
…
14 Nisan 2023, Cuma Hakkari, Türkiye

Şehit Aileleri, Gazi ve Gazi Aileleri Onuruna İftar Programı Düzenlendi


Valimiz/Belediye Başkan Vekili Sayın İdris Akbıyık şehit aileleri, gazi ve gazi aileleri ile iftar programında bir araya gelip onlarla iftar açtı.

İl Müdürlüğümüz koordinasyonunda, Valiliğimiz himayelerinde organize edilen iftar yemeğine Valimiz Sayın İdris Akbıyık, Vali Yardımcıları Mustafa Berat Kasımoğlu, Tevfik Kumbasar, Halil İbrahim Köroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Harun Ünlüsoy, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Coşkun Sel, İl Emniyet Müdürü Salavat Mete Pınar, il Müdürümüz Salih Kaya, SYDV Müdürü Sait Abdullahoğlu, ilimiz ve ilçelerimizin Şehit dernek başkanları çok sayıda  şehit aileleri, gazi ve gazi aileleri katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başlayan programda konuşan Valimiz/Belediye Başkan Vekili Sayın İdris Akbıyık: “Bu güzel ramazan ayında bu akşam, ramazan ayının rahmet ve bereketini bizlerle paylaştığınız için, bu iftar yemeğinde bizlerle birlikte olduğumuz için hepinize teşekkür ediyor, hoş geldiniz diyorum. Sizler bizim için gerçekten kıymetlisiniz. Biz şayet bu ülkede huzur ve güven içinde yaşayabiliyorsak bunu elbette şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Onların fedakârlıkları olmasaydı, biz burada birlikte huzur içinde oruç açmaya, iftar etmeye imkân bulamayabilirdik.

 Allah ve Peygamber katında en yüce makam şehitlerindir. Onlar bu vatan, bu bayrak için şehit oldular. Biz ülke olarak millet olarak en çok şehit veren milletlerden biriyiz. Şehitlerimizi bu mübarek ramazan gününde rahmetle, minnetle, şükranla bir kere daha yâd ediyorum.  Ebediyete irtihal etmiş bütün gazilerimizi de yine rahmetle, minnetle yâd ediyorum. Sizler şehit yakınları olarak onların bize emanetisiniz. Biz devlet olarak sizlerin her daim yanınızdayız. Şunu bilmenizi isteriz ki, sizin her sorununuz bizim sorunumuzdur. Her daim kapımız sizlere açıktır. Sizlere, bu duygu ve düşüncelerle iftarımıza iştirak ettiğiniz için tekrar teşekkür ediyorum. Hepinize hayırlı ramazanlar, hayırlı iftarlar, hayırlı akşamlar diliyorum.” ifadelerinde bulundu.

Valimiz/Belediye Başkan Vekili Sayın İdris Akbıyık iftar yemeğinden sonra şehit yakınlarını, gazi ve gazi yakınlarıyla masalarında teker teker ziyaret ederek onlarla sohbet etti, sorun ve taleplerini aldı.

İftar yemeğine Şehit aileleri ve gazilerin iş ve işlemlerinde sorumlu İl Müdür Yardımcısı Hamdi Taşma ve görevli personelimiz de katıldı.