…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
28 Ekim 2019, Pazartesi Hakkari, Türkiye

Okul Destek Projesi Kapsamında Kahvaltı Etkinliği Düzenlendi


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü öncülüğünde, yoksul ailelerin sadece ekonomik yetersizlikler sebebiyle çocuklarını kurum bakımına vermesinin önüne geçmek amacıyla başlatılan "Sosyal ve Ekonomik Destek (SED)" uygulamasının "Okul Destek Projesi" ile kapsamının genişletilmesi kararı gereğince İl Müdürlüğümüz tarafından çocuklara kahvaltı etkinliği düzenlendi.

Okul Müdürleri ve Rehber öğretmenlerinde davet edildiği kahvaltı etkinliğinde bir konuşma yapan İl Müdürü Salih KAYA:

“Bakanlığımız bu kapsamda, SED hizmetinden yararlanan çocukları sadece maddi olarak değil akademik, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerle destekleyerek, çocukların bu faaliyetlere katılmasını sağlamayı amaçlamaktadır.

Bakanlığımız Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen taşrada İl Müdürlükleri tarafından yürütülen “Okul Destek Projesi ve Sosyal Uyum Programı” kapsamında İl Müdürlüğümüz tarafından il ve ilçelerimizde yaklaşık 907 öğrenci olmak üzere toplam yıllık bu amaçla 10.767.808,00TL ödenek verilmiştir.

İl Müdürü KAYA açıklamada, Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) Hizmetinin etkinliğini artırmak, ailelerde çocuk adına farkındalık oluşturmak, çocuklara okul dışı zamanlarını kaliteli ve verimli kullanabilecekleri ortam ve imkânlar sunmak amaçlarıyla oluşturulan Okul Destek Projesi'nin başarıyla sürdürüldüğü belirtildi.

Ayrıca  Proje ile sosyal ve kültürel faaliyetlerle çocukların psiko-sosyal gelişimlerinin desteklendiğine, akademik faaliyetlerle de çocukların okul başarılarının artmasına katkı sağlandığına işaret eden KAYA, Yüzme, Okçuluk, Gençlik Merkezinde yaz kursları, Çanakkale gezisi, kayak etkinlikleri, Güneydoğu Anadolu il gezileri Bowling etkinlikleri vb. daha bir sürü sanatsal ve sportif etkinliğin düzenlendiği bilgisini verdi.

KAYA, meslek elemanlarının da çocuklar ve ailelerle yakından ilgilendiği, onlarla birebir çalışma imkânı bulduklarını vurgulayarak, bakanlığın çocukların ve ailelerin yaşadığı problemlere çözüm bulmak amacıyla psiko-sosyal destek ve rehberlik hizmetleri verdiğini belirtti. Okul Müdürlerinden ve rehber Öğretmenlerinden çocukların akademik başarılarını il müdürlüğü ve meslek elemanlarıyla başlamak istediğini dile getirdi.

Kahvaltı organizasyonuna İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa KAHRAMAN Okul Müdürleri ve Okul rehber öğretmenleri, Öğrenci velileri ve meslek elemanları katıldı.