…
…
…
…
…
21 Ocak 2022, Cuma Hakkari, Türkiye

Okul Destek Projesi Kapsamında Başarılı Öğrencilere Tablet Verildi


Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) hizmetinden faydalanan öğrencilerin "Okul Destek Projesi"  kapsamında Başarılı olan çocuklara tablet dağıtıldı.

Çocuklara bir konuşma yapan İl Müdürü Salih KAYA;

“Bakanlığımız bu kapsamda, SED hizmetinden yararlanan çocukları sadece maddi olarak değil akademik, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerle destekleyerek, çocukların bu faaliyetlere katılmasını sağlamayı amaçlamaktadır.

İl Müdürü KAYA konuşmasında, Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) Hizmetinin etkinliğini artırmak, ailelerde çocuk adına farkındalık oluşturmak, çocuklara okul dışı zamanlarını kaliteli ve verimli kullanabilecekleri ortam ve imkânlar sunmak amaçlarıyla oluşturulan Okul Destek Projesi'nin başarıyla sürdürüldüğü belirtildi.

Ayrıca Proje ile sosyal ve kültürel faaliyetlerle çocukların psiko-sosyal gelişimlerinin desteklendiğine, akademik faaliyetlerle de çocukların okul başarılarının artmasına katkı sağlandığına işaret eden KAYA, Yüzme, Okçuluk, Sinema, Gençlik Merkezinde yaz kursları, geziler, kayak etkinlikleri, Bowling etkinlikleri vb. daha birçok sanatsal ve sportif etkinliğin düzenlendiği söyledi.

KAYA, meslek elemanlarının da sizlerle ve ailelerinizle yakından ilgilendiği, birebir çalışma imkânı bulduklarını vurgulayarak, İl Müdürlüğpümüz çocukların ve ailelerin yaşadığı problemlere çözüm bulmak amacıyla psiko-sosyal destek ve rehberlik hizmetleri verdiğini belirtti. Sizlerden talebim bol bol kitap okumanız ve akademik başarılarınızı il müdürlüğümüz ve meslek elemanlarımızla paylaşmak istediğini dile getirdi.

Tabletlerin dağıtım programında İl Müdür Yardımcıları, Öğrenci velileri ve meslek elemanları katıldı.