…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
09 Kasım 2019, Cumartesi Şemdinli, Hakkari-Türkiye

Öğrenciler, Şemdinli'deki Tarihi Yerleri Gezdi


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, devletin sosyal yardımlarından yararlandırılan ailelerin çocuklarına yönelik hayata geçirilen "Okul Destek Projesi" kapsamında 140 öğrenci Şemdinli ilçesindeki tarihi yerleri gezdi.

Hakkâri merkez ve Şemdinli ilçesinden bağlar köyüne gelen öğrenciler, buradaki tarihi Kayme Sarayı, taş köprü ile Seyyid Taha ve Seyyid Abdullah türbelerini ziyaret etti.

Gezi kafilesine başkanlık eden   Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Rıza Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada; Bakanlığımız, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen taşrada İl Müdürlükleri tarafından yürütülen “Okul Destek Projesi ve Sosyal Uyum Programı” kapsamında İl Müdürlüğümüz tarafından il ve ilçelerimiz Sosyal Ekonomik Destek hizmetinden yararlanan çocukları sadece maddi olarak değil akademik, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerle destekleyerek, çocukların bu faaliyetlere katılmasını sağlamayı amaçlamaktadır. Bakanlığımız tarafından 81 ilde başlatılan proje çerçevesinde kent merkezi ve Şemdinli'de 5,6,7 ve 8. sınıfta okuyan 140 öğrenciye yönelik gezi programı düzenlendiğini söyledi.

Öğrencilerin Bağlar köyündeki tarihi mekânları ziyaret ettiğini aktaran Şahin, "Öğrencileri kendi kültürlerini tanımalarını ve birbirleriyle kaynaşmalarını sağlamak amacıyla buraya getirdik. Bakanlığımızca yürütülen proje kapsamında çalışmalarımız devam edecek." diye konuştu.

Geziye, İl Müdür Yardımcısı Rıza ŞAHİN öğrenciler, öğrenci anneleri ve Meslek elemanları katıldı.