…
…
…
…
…
…
…
…
…
26 Kasım 2019, Salı Hakkari, Türkiye

Kıbrıs Gazilerine Madalya ve Berat Verildi


Valiliğimizin himayelerinde; İl Müdürlüğümüz tarafından Kıbrıs Barış Harekâtına katılan gaziler onuruna düzenlenen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Mücadele Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni düzenlendi.

Valilik Makamında Kıbrıs gazilerini misafir ederek sohbet eden Valimiz ve Belediye Başkanı V. Sayın İdris AKBIYIK  Kıbrıs Barış Harekâtında yapılan kahramanlığın bir şükran ifadesi olarak gönderilen madalya ve beratları gazilere tevcih etti.

 Burada Gazilerle sohbet eden Valimiz ve Belediye Başkan V. Sayın İdris AKBIYIK; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kutsal bir vatan toprağı olduğunu belirterek, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetimizin, Kıbrıs Barış Harekâtında göstermiş olduğunuz kahramanlık nedeniyle o minnetin ve şükranın ifadesi olarak sizlere tevcih edilmek üzere gönderilen madalyaları bugün sizlere verdik. Bugün gazilerimizle sohbet etmek, hal hatır sormak için bir araya geldik. Sizlerle bir araya gelmekten mutluluk duyduğumu, sizler bu madalya ve beratını gururla taşıyacaksınız.” dedi.

Daha sonra Kıbrıs gazilerine  tek tek madalya ve beratını takdim etti. Törene İl Müdürümüz Sayın Salih KAYA ve Şehit Gazi İş ve İşlemlerinde Sorumlu İl Müdür Yardımcısı Hamdi TAŞMA da katıldı.