…
…
…
…
25 Kasım 2020, Çarşamba Türkiye, Hakkari

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Toplantısı


Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Toplantısı Valimiz/Belediye Başkan Vekili İdris AKBIYIK’ın başkanlığında yapıldı.

Burada konuşan Vali Akbıyık, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü tüm Türkiye’de olduğu günü ilimizde de program düzenledik ve burada neler yapabiliriz onları ele alacağız dedi.

Akbıyık,”Kadına şiddetle mücadelede Hakkâri’de neredeyiz. Öncelik hepimiz kendimiz ve ailemizi sorgulayacağız. Sadece kadın, çocuk erkek değil şiddetin her türlüsüne karşı çıkacağız. Anayasamız kanunlarımız kabul ettiğimiz uluslararası normlar inancımız hepsi kadının en değerli varlığımız olduğuna dair düzenlemeler yapılıyor. Ülkemizde ve ilimizde kadına şiddetle ilgili birçok çalışma yapıldı. Birimler oluşturuldu. Adliye binasında birimler oluşturuldu.

Hepimize birçok görevler düşüyor bu sadece devletin görevi değil. Herkes kendi çapında anayasamızın emrettiği şekilde, geleneklerimizin emrettiği şekilde farklı yaratılmış kadın ve erkeğin eşit haklara sahiptir. Biz burada kurum ve kuruluşlarımız ve kadın dernekleri olarak neler yapıyoruz bu tüm konuları ele alacağız” dedi

Daha sonra Psikolog Ercan MAVİGÖZ bir sonum yaptı. İlimizde altı ay boyunca paydaş kurumlarla beraber yapılan çalışmalar dile getirildi. İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge kapsamında paydaş kurumlar olan Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Sağlık İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Müftülüğün genelge kapsamında altı aylık yapılan çalışmalar hakkında komisyona bilgi verdiler.

Toplantıya Vali Yardımcısı Aziz GÖLBAŞI, İl Emniyet Müdürü Atanur AYDIN, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Mustafa ÇETİN, kurum amirleri, kadın dernekleri ve temsilcileri katıldı.