…
07 Mayıs 2020, Perşembe Hakkari, Türkiye

İl Müdürümüz Salih Kaya’nın Anneler Günü Mesajı


Sevgi, saygı, merhamet, sabır ve fedakârlık gibi yüce hasletlerin sembolü olan annelerimiz; şefkat dolu yürekleriyle, sağlıklı, huzurlu ve barış dolu bir toplumun tesis edilmesinde önemli rol oynamaktadırlar. Aile kurumuna çok değer veren toplumumuzda; adetlerimizi, gelenek ve anneannelerimizi, kısaca bizi biz yapan kültürümüzü yaşatanların ve gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlayanların başında, Anadolu’nun zenginliklerini yüreklerinde yücelten annelerimiz gelmektedir.

Peygamber Efendimizin "Cennet, Annelerin Ayakları Altındadır" hadis-i şerifiyle, varlıklarıyla hayata anlam katan, sevgi dolu yürekleriyle çocuklarına yol gösteren, onların topluma yararlı birer fert olarak yetişmelerinde  bir kılavuz görevi gören annelerimizin hakkı hiç bir şekilde ödenemez. Bizi biz yapan değerleri barındıran annelerimiz, varlıklarıyla bizleri onurlandırmakta, geleceğimizi ellerinde şekillendirmektedirler. Hayata gözümüzü açtığımız andan itibaren; sevgi dolu yüzü ve eşsiz şefkatiyle karşılaştığımız, karşılıksız emek ve inanılmaz fedakârlıklarıyla, yaşamımızı şekillendiren, dünyamızı zenginleştiren, hayat boyu yol göstericimiz, yılmaz koruyucumuz, en büyük destekçimiz annelerimiz sevgilerin en yücesine, mutlulukların en güzeline layıktır. Yaşamları boyunca büyük özveri, karşılıksız sevgi ve sınırsız hoşgörüleriyle çocuklarını eğitip ve büyüterek, kişiliklerini biçimlendiren ve onları bir yetişkin durumuna getiren annelerimizin çabalarının karşılığının ödenemeyeceği muhakkaktır. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın dünya sorunlarına duyarlı, insan sevgisi ile dolu, barışı, dostluğu, kardeşliği özümsemiş, kişiler olarak yetişmelerini sağlayan; mutlu ve huzurlu bir yaşamın kapılarını açan annelerimiz her zaman başımızın tacıdır.

Aile yaşamının ve toplum yapısının güvencesi, sevgiyi, vefayı, cefayı, şefkati, imkânsızı başarmanın örneklerini kendilerinde gördüğümüz tüm şehit anneleri ve gazi anneleri başta olmak üzere, bütün annelerimizin “Anneler Gününü” kutluyor hepsine sağlık ve mutluluk diliyorum.