…
02 Aralık 2019, Pazartesi Hakkari, Türkiye

İl Müdürümüz Salih KAYA’nın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı


Engelli bireylerin topluma kazandırmak ve hayat standartlarını yükseltmek amacıyla Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık günü, engelli kardeşlerimizin sesini duyurduğu özel bir gündür. Engellilik, sosyal yönleriyle her birimizi yakından ilgilendiren, olumsuz etkilerini en aza indirgemek için herkesin katkısına, duyarlılığına ve ortak çabasına ihtiyaç hissedilen toplumsal bir husustur.

Devletimiz, engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin geleceğe daha güvenle bakabilmeleri için çözümler üretmekte, özellikle de erişilebilirlik izleme ve denetleme yönetmeliği  ile Binaların, açık alanların, ulaşım ve bilgilendirme hizmetleri ile bilgi ve iletişim teknolojisinin engelliler tarafından güvenli ve bağımsız olarak ulaşılabilir ve kullanılabilir,çıkarılan Engelliler Hakkında Kanun ve sonrasında hayata geçirilen yasal düzenlemeler ile kamu hizmetlerinde kaydedilen gelişmeler onların önlerindeki hukuki, sosyal ve fiziki pek çok engeli ortadan kaldırmıştır. Bizler de, hiçbir engelliliğin bilerek ve isteyerek olmadığını unutmadan, her normal insanın da bir engelli adayı olduğu gerçeğini aklımızdan çıkarmadan, engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümüne katkıda bulunarak onlara yardımcı olmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle, sosyal yaşamın bir parçası olmalarının önündeki engelleri ve insanların zihinlerindeki engelleri aşarak hayatın her alanında başarıyla yer alan engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü tebrik ediyor,  aileleriyle birlikte sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir hayat diliyorum.