…
…
…
…
…
…
…
…
09 Ekim 2019, Çarşamba Derecik, Hakkari-Türkiye

İl Müdürü Kaya, Derecik’de Ziyaretlerde Bulundu


Hakkâri Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Salih Kaya Derecik ilçesinde bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Salih Kaya, Kurum Müdürleri ile birlikte Derecik İlçesine 50 km uzaklıkta bulunan Gelişen Köyü Ortaokulunda eğitim gören öğrencilerin Toklu mezrasına taşıyan sevis minibüsünün şarampole yuvarlanması sonucu hayatlarını kaybeden öğrencilerin ailelerini ziyaret ederek, başsağlığında bulundular. Daha sonra aynı mezrada Şehit ve Gazi ailelerini ziyaret eden Kaya; İl Müdürleri ile beraber Derecik İlçesine yeni atanan Kaymakam Sayın Ömer Faruk YÜCE’yi ziyaret ettiler.

 Kurumları ile ilgili bilgi veren Kaya; Derecik İlçesinin iş ve işlemlerinin Şemdinli İlçesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğünde yapıldığı, ”Bundan sonra il müdürlüğümüzde yürütülen bütün Şehit Yakınları, Gazi ve Gazi Yakınları iş ve işlemleri ile Evde Bakım, Sosyal Ekonomik Destek (SED) ve diğer bütün iş ve işlemler artık Hakkâri İl merkezine gelmeden burada rahatlıkla yapılacaktır” dedi.

Müdür Kaya, daha sonra Kaymakam Sayın Ömer Faruk YÜCE ile beraberindeki kurum müdürleriyle birlikte şehit ailesi Cevli KAYA’yi ziyaret ettiler. Ziyaret ettiğimiz şehit ailelerine Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt SELÇUK ve Valimiz Sayın İdris AKBIYIK’ın selamlarını getirdiklerini ilettik. Vatan uğruna şehit olmuş kardeşlerimizin aileleri bize emanettir. Şehit aileleri ve gazilerimizi ziyaret ederek onlarla yakından ilgilenmek en öncelikli işlerimizden biridir. Herhangi bir sorun veya sıkıntınızda biz her zaman yanınızda olacağız. Kapılarımız sizlere her zaman açık olacaktır. Evlatlarını bu vatan uğruna feda eden güzide insanlara vefa borcunu ödemek mümkün değil” dedi.

Müdür Kaya ve beraberindeki Kurum Müdürleri ile birlikte Şemdinli İlçesine yeni atanan Yakup GÜVEN’i de makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini ilettiler.

Her iki ilçe kaymakamımız ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, kurum müdürlerine teşekkür ettiler.