…
…
…
13 Aralık 2019, Cuma Hakkari, Türkiye

Hakkâri’de Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon Toplantısı Düzenlendi


 Hakkâri’de Kadına karşı şiddetin önlenmesi için kanun hükümlerinin yerine getirilmesinde kurumlar arası koordinasyon toplantısı düzenlendi.

6284  Sayılı Ailenin Korunmasına ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine dair Kanunu’nun hükümlerinin yerine getirilmesinde kurumlar arası koordinasyon görevinin yerel düzeyde etkin biçimde gerçekleştirilmesi amacıyla; 17.03.2016 tarih ve 29656 sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren “Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri Hakkında Yönetmelik”in 8. Maddesi ile “Şiddetle mücadele kapsamında sunulan hizmetlerin etkin bir şekilde yürütülmesiyle uygulamadaki sorunların giderilmesini sağlamak üzere;

Hakkâri Valiliği; Valilik toplantı salonunda Vali Yardımcısı Aziz GÖLBAŞI Başkanlığında;  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Salih KAYA, Cumhuriyet Savcı V. Duygu DEMİRAYAK DURMAZ, İl Jandarma Komutanlığı Çk. Kad. Ks. Amir Gurbet KAYADİBİ, İl Müftüsü Faruk GÜRBÜZ, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Sema BALANDE, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Harun ÖZCAN, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet KIZILKAYA, Yüksekova SHM Müdürü İslam ONAY, Şemdinli SHM Müdür V. Hediye YETKİN, Hakkari Üniversitesi Kadın Sorunları Müdürü Çağla Pınar TUNCER, Çukurca Belediye Başkanlığı Psikolog Şacan CANAN, SYDV Müdürü Mehmet Sait ABDULLAHOĞLU, KAMER Vakfı Şube Başkanı Zozan SELİMOĞLU, Ticaret İl Müdürlüğü Şube Müdürü Cebrail DEMİRER, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Sait EDİŞ ile Hakkari Belediyesi Kadın Aile Birimi temsilcilerinin katılımıyla” Kadına Yönelik Şiddet Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Komisyonu toplantısı gerçekleştirilmiştir.

Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) Müdürü Ercan MAVİGÖZ 2019 yılı 1. İl Koordinasyon toplantısında alınan kararlar ve kararlar doğrultusunda yapılan çalışmalar ile ilgili  kurul üyelerine bilgi verdi.

Toplantıda; gündemde yer alan sorunların çözümüne ilişkin kurumlar arası gerekli bilgi alışverişinde bulunulmuş olup, yapılması planlanan çalışmalar kararlaştırılmıştır. 

Toplantı dilek ve temennilerle sona ermiştir.