…
…
20 Aralık 2019, Cuma Çukurca, Hakkari-Türkiye

Çukurca’da 2020-2021 yılları Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’mızca  düzenlenen "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı 2020-2021" toplantısı, Çukurca Kaymakamı Sayın Murat ÖZTÜRK başkanlığında gerçekleştirildi.

2020-2021 yılları “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı” ile Kaymakamlığımıza verilen görev ve sorumlulukların gecikmeksizin uygulamaya geçirilmesi, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunun uygulanmasında etkinliğin, koordinasyonun arttırılması ve yaşanan üzücü olayların tekrarlanmasının önlenmesi amacıyla İçişleri Bakanlığımız tarafından tüm ilçelerde eş zamanlı olarak toplantı yapılması planlanmıştır.

Kaymakamımız Sayın Murat ÖZTÜRK başkanlığında Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Toplantısı gerçekleştirilmiştir.Toplantıya, Cumhuriyet savcısı Elif OĞUZ,Belediye Başkanı Ensar DÜNDAR,Emniyet Müdürü Fatih ACAR, Mili Eğitim Müdürü Ceyhan DOĞAN,Yazı İşleri Müdürü Yaşar DOĞAN,Hastane Başhekimi Mirnaim KİYAN,Jan. KDm. Bçvş.Fatih DOĞANGÜL, Pisikolog Beyan Özbek, Sosyolog Hüseyin Taş katıldı. Toplantıda son dönemde yaşanan üzücü olayların analizleri de yapılarak benzer nitelikteki olayların yaşanmaması için alınması gereken tedbirler üzerinde yoğunlaşıldı.