…
…
07 Nisan 2020, Salı Hakkari, Türkiye

Bin TL (1.000 TL) Nakdi Yardımı Vatandaşlarımıza Evlerinde Ödeyeceğiz


Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı çerçevesinde İlimizde vatandaşlarımıza ödenmeye başlanan 1.000 nakdi yardıma ilişkin Valimiz/Belediye Başkan V. Sayın İdris Akbıyık başkanlığında bir toplantı gerçekleştirildi.

Valiliğimiz Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya Valimiz Sayın İdris Akbıyık’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Aziz Gölbaşı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, PTT Başmüdürü Fesih Çelik ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Mehmet Sait Abdullahoğlu katıldı.

Toplantıda gazetecilere açıklamada bulunan Valimiz/Belediye Başkan V. Sayın İdris Akbıyık, dünyanın her yerinde büyük sıkıntıya neden olan Covid-19 virüsü ile ilgili İlimizde her türlü tedbiri aldıklarını söyledi.

Valimiz Sayın Akbıyık, İlimizde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından yardım alan ailelere Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı çerçevesinde 1000'er lira destek sağlandığını ve bu ödemelerin iki gündür yapıldığını ifade etti.

Bu nedenle PTT şubelerinin önünde kalabalıkların oluştuğunu dile getiren Valimiz Sayın Akbıyık, şunları kaydetti:

"Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla tüm Türkiye'de şu anda toplantılar yapılıyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler, Ulaştırma ve Altyapı ile İçişleri Bakanlığının koordinasyonunda şöyle bir karara varıldı; artık vatandaşlarımız PTT'ye gelip bu biner lirayı kendileri almayacak. Vatandaşlarımıza ödemelerini 3 Nisan 2020 Cuma gününden itibaren Emniyet, Jandarma, PTT ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma görevlilerimiz eliyle hanelerinde teslim edeceğiz."

Kovid-19'un ülkenin her yerine yayıldığını ve vaka sayısının her geçen gün arttığını ifade eden Akbıyık, "Bu virüs İlimizde de var. Biz de bu doğrultuda tedbirlerimizi en üst düzeyde ve en hassas şekilde günün 24 saatinde almaya çalışıyoruz. İl dışından gelenleri karantinaya alıyoruz.  İlimizin girişlerinde sağlık taraması yapıyoruz. Sıkıntılı olanları direk hastanede karantinaya alıyoruz. Diğerlerini de evlerinde sağlık görevlilerimiz tarafından evlerinde takip ediliyor. Birçok tedbir alındı. Bu tedbirlere karşı da cezai yaptırımlar da var. Bunu tabii ki uygulamak istemiyoruz. Ama Hakkâri halkı buna en üst düzeyde uymaya gayret gösteriyor. Vatandaşlarımızın Cumhurbaşkanlığımız, Bakanlıklarımız ve Valiliğimiz tarafından gerek sokağa çıkma gerekse de diğer hususlarda alınan tedbirlere en üst düzeyde uyacağını ümit ediyoruz." dedi.