…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
09 Mart 2021, Salı Türkiye, Hakkari

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle İl Müdürlüğümüzce Bir Dizi Etkinlikler Yapıldı


Valimiz Belediye Başkan V. Sayın İdris AKBIYIK 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları kapsamında İl Müdürü Salih KAYA ve beraberindeki kadın personelleri ile İl Müdürlüğümüzce “yılın kadını” seçilen Diyarbakır annesi Nazime  ARSLAN'ı makamında kabul etti.

Vali AKBIYIK;2015 yılında PKK'lı teröristlerce kızı dağa kaçırılan ve Diyarbakır ilinde evlat nöbeti tutan ailelere katılan Nazime Arslan’ı altın ile ödüllendirdi. Ayrıca beraberindeki kadınlara da karanfil ve çeşitli hediyeler takdim etti.

Vali AKBIYIK, burada yaptığı konuşmasında:-her zaman terör mağduru ailelerin yanında olacaklarını belirterek, terör örgütü PKK’nın devletin kararlı operasyonlarıyla yok olup gideceğini vurguladı.

ŞÖNİM Müdürü ve Meslek Elemanları tarafından Pandemi süresince Hakkâri Devlet Hastanesi Kadın sağlık çalışanlarına karanfil dağıtarak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günlerini kutladılar.

İl Müdürümüz Kaya 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları kapsamında şehit ailelerini ve engelli ailelerini ziyaret etti. İlk önce 1997 yılında Merkeze bağlı Merzan Mahallesinde Radyo Televizyon İstasyonunda nöbeti sırasında bölücü terör örgütü tarafından şehit edilen Güvenlik Köy Korucu olan Tahir ÇELİK’in eşini ziyaret etti. Daha sonra Kıran mahallesinde bulunan kendisi eşi ve kızı engelli olan DUMAN ailesini evinde ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını dinledi

İl Müdürümüz Salih KAYA ziyaret ettiği her iki aileye Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt SELÇUK ve Valimiz Belediye Başkan Vekili Sayın İdris AKBIYIK’ın selamlarını ileterek, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı, karanfil ve çeşitli hediyeler taktim etti.