…
…
…
…
…
…
06 Temmuz 2023, Perşembe Hakkari, Türkiye

30 Haziran Koruyucu Aile Günü


Koruyucu aileliğin teşvik edilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla Cumhurbaşkanlığının 23 Haziran 2021 tarihinde 2021/12 Sayılı Genelgesi ile Himaye-i Etfal Cemiyetinin kuruluş tarihi olan 30 Haziran Günü Koruyucu Aile Günü olarak ilan edilmiştir.

Gün münasebetiyle İlimizde bulunan koruyucu ailelerimiz ve çocuklarımız Valilik himayelerinde İl Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen yemekte bir araya geldiler.

Golazuryan Vadi Restoranında düzenlenen yemekte Valimiz Belediye Başkan Vekili Sayın İdris Akbıyık, Eşleri Sevim Akbıyık Hanımefendi, İl Müdürümüz Salih Kaya, koruyucu ailelerimiz ve koruyucu aile biriminde çalışan meslek elemanları katıldı.

Valimiz Akbıyık, “koruyucu aileleri ağırlamaktan mutlu olduklarını belirterek çocuklarımızı mutlu yuvalarında yarınlara hazırlayan, koruyucu ailelerimizi ağırlamanın memnuniyetini yaşıyoruz.” dedi.

Devletin her zaman vatandaşına şefkatle kucak açtığını hatırlatan Sayın Valimiz şöyle devam etti: “Çocuklarımız ise herkesten, her şeyden önce gelir. Ebette ki devletimizin imkânları bütün çocuklarımıza bakmaya yeter ama imkânlar ne olursa olsun, sizin çocuklara verdiğiniz sevginin, aile sıcaklığının yerini tutamaz. Şunu da bilmenizi isterim ki Devletimiz de bütün gücü ve imkânları ile sizin yanınızdadır ve olmaya devam edecektir.“

Valimiz Sayın İdris Akbıyık, bu alanda yapılan çalışmaların bir iyilik hareketi olduğunu belirterek, katkılarından dolayı koruyucu ailelere teşekkür etti.