…
06 Şubat 2024, Salı Türkiye

Unutmadık.. Unutmayacağız !


Ülkemizde yaşanması muhtemel afet ve acil durumlarda çalışacak 26 Afet Çalışma grubu ve bu çalışma gruplarının ana çözüm ortağı ve destek çözüm ortakları Afet Ve Acil Durum Yönetmeliğinde yer almaktadır. Bu yönetmeliğe göre afet ve acil durumlarda psikososyal destek (PSD) hizmetlerinin koordinasyonu Bakanlığımıza verilirken, destek çözüm ortağı kurum ve kuruluşlar belirlenmiştir.

Bu doğrultuda İl Müdürlüğümüzce 6 Şubat Depreminin ilk gününden bu yana Hatay ve Kahramanmaraş İllerinde görev yapmak üzere "Psikoloji,  Sosyoloji,  Sosyal Hizmet,  Çocuk Gelişimi,  PDR"  bölüm meslek elemanlarından oluşan 93 Personel ve 20 şoför olmak üzere toplamda 17 ekip Psikososyal DESTEK sunmak üzere bölgeye gönderilmiştir.

İlimize yerleşen veya misafirhanelerde yurtlarda geçici olarak misafir edilen Depremzedelerle ilgili de PSD ekiplerimiz günlük olarak görüşmeler yapmış, Psikososyal destek sağlamıştır. Bu kapsamda 2023 yılında 5228 kişiye Psikososyal Destek Hizmeti sunulmuş olup 1371 haneye ziyaretler gerçekleştirilmiştir.

İl Müdürlüğümüz ve Sosyal Hizmet Merkezlerimize gelen bildirimler ve başvurular ivedilikle değerlendirilerek uygun hizmet modellerimizden (EEB, SED, Bireysel- Aile Danışmanlığı, Kurum Bakımı)  faydalandırılmaktadır.

Asrın felaketi olarak tarihe geçen ve 11 ilimizi etkileyerek ülkemizi yasa boğan 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde, hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, aziz milletimize başsağlığı diliyoruz.

Allah ülkemize bir daha böyle acılar yaşatmasın.