…
…
…
…
…
…
…
…
…
13 Haziran 2024, Perşembe Eskişehir

UNCHR İl Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi


Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNCHR) ve İl Müdürlüğümüz koordinesinde Türkiye’ye göç etmiş sığınmacı ve mültecilere yönelik Bakanlığımız Hizmet Modellerini tanıtmak ve kurumlar arası bilgi paylaşımını arttırmak üzere İl Koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi.

Vali Yardımcımız Sayın Okan Leblebicier’in başkanlığında sığınmacı mülteci alanlarında faaliyet gösteren Kamu Kurum ve Kuruluşları ile Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcilerinin katılımlarıyla gerçekleştirilen toplantıda Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Orhan Bayrak yapmış olduğu açılış konuşmasında; “Göç insanlığın varoluşu kadar eski bir olgu olup psikolojik, sosyal ve toplumsal birçok özelliği ve etkisi bulunmaktadır. Tüm bu etkilerden hiç şüphesiz hem göçmenler hem de göç alan toplumlar etkilenmiştir. Bu nedenle göç olgusu sosyal hizmet mesleğinin en önemli alanlarından birini oluşturmuştur.  Unutulmamalıdır ki göç, çağımızın bir gerçeğidir. Kitlesel göçler, dünya çapında pek çok siyasi, ekonomik ve toplumsal göstergeyi etkilemektedir.” dedi.

Ülkemizin konumuna değinen Bayrak, “Konumu gereğince ülkemiz göç ve mülteciler bakımından da tam bir köprü görevi görmektedir. Konumları ve koşulları gereğince risklere ve tehditlere karşı savunmasız hale gelen bu göçmenlere yönelik çalışmalarımız, Uluslararası Sivil Toplum Kuruluşları ile işbirliği içinde yürütülmektedir. Göç ve göçmenlere yönelik yürütülen hizmetler büyük bir sınav olup koşulsuz bir adalet anlayışı ile göçmenler için somut düzenlemeler yapan ülkelerin bu sınavda başarılı olacağı aşikârdır.

Bu sebeple Bakanlığımız yürüttüğü hizmetlerde ayrım yapmadan çalışmalarımızı sürdürmekte ve insanlara hak ettikleri hizmetleri lütuf olarak değil hak temelli yaklaşımla sunmaktadır. Kadına yönelik şiddetle mücadelede göçmen, sığınmacı, mülteci ayrımı yapmadan her kadını koruyacak ve güçlendirecek çalışmaları yürütüyoruz.  Engelli bakım hizmetlerini yabancı uyruklu birey ve aileleri de kapsayacak şekilde veriyoruz. Sığınmacı ve mülteciler, huzurevlerimizden ücretsiz yararlanıyorlar. Bütün çalışmalarımızın amacının göçmenlerin ve vatandaşlarımızın refahını sağlamak olduğunu tekrar vurgulayarak yürütülen ortak çalışmalar ile tüm insanlığın mutluluğunun artmasına vesile olmayı temenni ediyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNCHR) Ankara Saha Ofisi Bölge Müdür Yardımcısı Beste Altunakar gerçekleştirdiği konuşmasında Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNCHR) ve Ankara Saha Ofisinin yürüttüğü faaliyetler hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

İl Müdür Yardımcımız Bahadır Sarı Türkiye’deki Yabancılar, Uluslararası Koruma Kanunu ve Geçici Koruma Altındakiler ve Mültecilere Yönelik Müdürlüğümüzce Sunulan Hizmetlerimiz hakkında yapmış olduğu sunumunun ardından program sona erdi.