…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
08 Temmuz 2024, Pazartesi Eskişehir, Türkiye

Minik Eller ve Yetişkin Gençler Müzikle Buluşuyor, Kırım Tatarı Kültürüyle Tanışıyor


Kırım Ailesi ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzün birlikte hazırlamış olduğu Minik Eller ve Yetişkin Gençler Müzikle Buluşuyor, Kırım Tatarı Kültürüyle Tanışıyor programıyla yaşlılarımız ve çocuklarımız Kırım Tatarı vatandaşlarımızla bir araya geldi.

Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde şehrimizde misafir ettiğimiz Kırım Tatarı vatandaşlarımızla Eskişehir Tulpar Park Binicilik Kulübünde gerçekleştirilen program Kırım Ailesi Temsilcisi Anife Kurtseitova’nın konuşmalarıyla başladı. Kurtseitova biz burada atalarımızdan uzaklardayız bu yüzden siz kıymetli büyüklerimiz ve çocuklarımızla bir arada olmak dolayı çok mutluyuz, geldiğiniz için hepinize teşekkürlerimi iletirim dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Orhan Bayrak ise konuşmasında  “Kuşaklar ve kültürler el ele” sloganıyla başlattığımız bu program, çocuklarımız ile yaşlılarımızı müzik ve kültür aracılığıyla bir araya getirerek kültürel farkındalığı artırmayı amaçlamaktadır. Bu etkinlikte, Kırım Tatarı kültürü ve müziğini tanıtarak, katılımcılar arasında güçlü kültürel etkileşim sağlamayı hedefliyoruz.

Bu etkinlik, Kırım Tatarlarının sosyal uyumlarını artırarak, onların moral ve motivasyonlarını yükseltmeyi de amaçlamaktadır. Kültürel etkinlikler aracılığıyla Kırım Tatarlarının toplumla kaynaşması, kendilerini daha değerli ve önemli hissetmelerini sağlayacaktır.

İl Müdürü Bayrak konuşmasının sonunda emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma, Kırım Ailesinin değerli üyelerine ve tesis yetkililerine teşekkür ediyor, bu anlamlı etkinliğe katılarak bizleri onurlandırdığınız için sizlere şükranlarımı sunuyorum diyerek bitirdi.

Eskişehir Milletvekilimiz Sayın Prof. Dr. Ayşen Gürcan Hanımefendi Ukrayna’da Kırım Tatarlarına yapılan baskı ve zulmü görmezden gelemezdik, Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi himayelerinde ülkemizde ve şehrimizde misafir ettiğimiz kıymetli kardeşlerimizle birlikte Kırım Tatar kültüründen eserler kurumlarımıza emanet evlatlarımız ve çınarlarımızla buluştu. Programın organizasyonundan dolayı İl Müdürümüz Orhan Bayrak’a ve Kırım Tatarı temsilcimiz Anife Kurtseitova Hanıma teşekkür ediyorum.

Programda yapılan konuşmaların akabinde Kırım Ailesi çocukları "Ey Güzel Kırım" türküsünü seslendirdi. Çocuklar daha sonra Kırım Tatarlar oyunu Kaytarma'yı ve daha birçok Tatar Halk oyununu Türküler eşliğinde sergileyerek misafirlere unutulmaz anlar yaşattı.

Sayın Valimiz Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy Hanımefendi ve Sayın Prof. Dr. Ayşen Gürcan gerçekleştirilen etkinlik anısına Kırım Ailesi Temsilcisi Anife Kurtseitova’ya Türk Bayrağı hediye ettiler.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz ve İl Müdür Yardımcılarımız Kırım Ailesi Çocuklarımıza Türk Bayrağı hediye ederek hazırlamış oldukları gösteriler için teşekkürlerini sundular.

Minik Eller ve Yetişkin Gençler Müzikle Buluşuyor, Kırım Tatarı Kültürüyle Tanışıyor programına Sayın Valimiz Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy Hanımefendi, Eskişehir Milletvekilimiz Sayın Prof. Dr. Ayşen Gürcan, Vali Yardımcımız Sayın Ali Çetin, İl Jandarma Komutanımız Sayın Tuğg. Erhan Demir ve eşi Özlem Demir, İl Emniyet Müdürümüz Sayın Yaman Ağırlar, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Orhan Bayrak, İl Göç İdaresi Müdürü Mustafa Turan, Kırım Ailesi Temsilcisi Anife Kurtseitova, İl Müdür Yardımcılarımız ile Kuruluş İdarecilerimiz ve çok sayıda yaşlımız ve çocuğumuz katılım sağladılar.