…
…
…
…
…
07 Eylül 2020, Pazartesi Eskişehir, Türkiye

LGS’de Başarılı Olan Öğrenciler


Sayın Valimiz Erol Ayyıldız, Bakanlığımız Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nce hayata geçirilen “Okul Destek (ODES)” projesi kapsamında, 2020 Liselere Geçiş Sınavında (LGS) sınav sonuçlarına göre 400 üzeri puan alan başarılı öğrenciler; Arda Musa Uç ve Berkay Can Göktürk’ü ile İl Müdürümüz Bahadır SARI ve proje sorumlularımızı makamında kabul etti.

Sosyal devlet olmanın ne demek olduğunu tüm dünyaya her alanda gösteren Türkiye’nin, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitimine büyük önem verdiğine dikkat çeken Sayın Valimiz, “Güzel ülkemiz tüm kaynaklarıyla geleceğimizin mimarları çocuklarımız ve gençlerimize hayatlarının her anında bilgi, beceri ve istidatları doğrultusunda sayısız fırsatlar sunmaktadır. Başarılarından dolayı öğrencilerimizi canı gönülden kutluyor, öğrencilerimizin gelecek hayatta hedefledikleri mesleklere ulaşmalarını temenni ediyorum.” dedi.

Kaliteli eğitimde Eskişehir’in her zaman ön sıralarda yer aldığını dile getiren Sayın Valimiz, daha sonra Bakanlığımız tarafından gönderilen tablet bilgisayarları öğrencilere günün anısına hediye etti.

2020 Liselere Geçiş Sınavından 406,85 puan alan Arda Musa Uç, Eti Sosyal Bilimler Lisesi’ne,  403,2 puan alan Berkay Can Göktürk ise Sabiha Gökçen Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi – Uçak Bakım Bölümüne yerleşmiştir.