…
09 Eylül 2024, Pazartesi Eskişehir, Türkiye

Kriz ve Afet Zamanlarında Bağımlılıkla Mücadelede Kamu-STK İşbirliği Projesi


Türkiye Ulusal Ajansı'nından kabul alan 2.Projemiz ,Gençlik Alanında Küçük Ölçekli Ortaklıklar kapsamında fonladığı, 60.000 Euro bütçeli KA210 YOUTH "Kriz ve Afet Zamanlarında Bağımlılıkla Mücadelede Kamu-STK İşbirliği" başlıklı projemizin koordinatörü Eskişehir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'dür. Projenin ortakları arasında Makedonya'dan Cyber Security, Corporate Security and Crisis Management Initiative, Hırvatistan'dan Sirius - Centar za psihološko savjetovanje, edukaciju i istraživanje, Türkiye'den ise Kırıkkale Valiliği AB ve Dış İlişkiler Bürosu yer almaktadır.

Bu proje, kriz ve afet dönemlerinde gençler arasında madde bağımlılığını önlemek amacıyla Kamu-STK işbirliğinin nasıl etkili bir şekilde yürütülebileceğini çeşitli faaliyetlerle göstermeyi amaçlamaktadır. Projenin temel hedefi, özellikle proje ortaklarına odaklanarak dünya genelinde yaşanan afetler ve krizlerin neden olduğu sıkıntılardan gençleri kurtarmaya yönelik çalışmalarda bulunarak, madde bağımlılığını en aza indirmek ve katılımcılar arasında farkındalığı artırmaktır. Aynı zamanda bu süreçte, deneyimlerin paylaşılması teşvik edilerek, işbirliği güçlendirilecektir.

Proje sonucunda, katılımcı ülkelerde gençler arasında madde bağımlılığına karşı farkındalık önemli ölçüde artacaktır. Ayrıca, projenin kapsamında yer alan ülkelerde madde bağımlılığına ilişkin yasal çerçeve ve uygulamaları analiz eden kapsamlı bir bilgilendirme raporu hazırlanacaktır. Madde bağımlılığı farkındalığına yönelik altı adet infografik oluşturulacak ve kamu ile STK çalışanları için madde bağımlılığını önlemeye yönelik stratejiler geliştirilecektir. Son olarak, politika yapıcılar ve karar alıcılar için bir rehber hazırlanacak, bu rehber doğrultusunda toplumsal farkındalık artırılacaktır.