…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
10 Ekim 2024, Perşembe Eskişehir, Türkiye

Kadınların Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi


         Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü ile Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yer aldığı Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından da desteklenen iki gün sürecek olan “Kadınların Kooperatif Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi” tanıtım toplantısı kooperatif kurmak için yola çıkan yaklaşık 80 kişi ile gerçekleştiriliyor.

        Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Orhan Bayrak açılış konuşmasında, Ülkemizde kadın istihdamının artırılması kadın kooperatiflerinin geliştirilmesi ve güçlendirilmesi hedeflenerek Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü'nün Faydalanıcı, Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı'nın eş faydalanıcı olarak yer aldığı, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen "Kadınların Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi" 15 Eylül 2021 tarihinde başlamıştır.

Proje ile ülkede kadınların istihdamının ve istihdam edilebilirliğinin artırılması,  kadın kooperatiflerinin gelişmesi için elverişli bir ortam sağlanması ve kadın kooperatiflerinin teşvik edilerek ve desteklenerek kadınların güçlendirilmesi hedeflenmektedir. Proje kapsamında pilot illerde her ilin kendi önceliği ve ihtiyaçlarını yansıtmayı mümkün kılacak şekilde katılımcı bir yaklaşımla İl Bazlı “Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi Yol Haritası ve Faaliyet Planı” hazırlanmış ve uygulamaya konulmuştur.       

        Eğitmen Erdem Ak, Kooperatifçilik ve Temel Esasları başlığı altında kooperatifçiliğin sosyal temelli ekonomik bir işletme olduğuna ve kooperatifçiliğin birlikte hareket etmek, birlikte üretmek olduğunu söyledi. Ak, kooperatifçiliğin işbirliği, güç birliği ve dayanışma birliği olduğuna vurgu yaptı.