…
…
…
…
…
…
…
…
18 Kasım 2021, Perşembe Eskişehir, TÜRKİYE

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eskişehir İl Eylem Planı Çalıştayı


İnsan hakları belgeleri ve ulusal mevzuat hükümleri, ilgili araştırma ve inceleme raporları ile toplumsal ihtiyaç ve değişimler göz önünde bulundurularak, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ile üniversitelerin katkı ve katılımlarıyla 2021-2025 yıllarını hedefleyen Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele IV. Ulusal Eylem Planı hazırlanmış 30.06.2021 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon toplantısında Ulusal Eylem Planının tanıtımı yapılmış, ayrıca ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile yerele özgü ihtiyaçlar, gereklilikler, planlanan çalışmalar ve başvuru mekanizmalarına ilişkin bilgi paylaşımı sağlanması adına sekiz tanıtım ve çalışma toplantısı gerçekleştirilmiştir.

Bu doğrultuda 2022-2025 yıllarını kapsayacak şekilde Vali yardımcısı Kubilay ANT başkanlığında Ulusal Eylem Planını yerel düzeyde uygulamak adına Eskişehir İl Eylem Planını oluşturmak üzere düzenlenen çalıştaya İlimizde faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ile üniversitelerde görev alan 40’tan fazla konusunda uzman personel katılım sağlamıştır.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Beytullah TARHAN; Şiddetle Mücadele de kamu kurum ve kuruluşlarının birlikte ve koordineli çalışma kültürünü geliştirmesi ve sivil toplum kuruluşlarının itici gücünün son derece önemli olduğunu belirterek tüm katılımcılara teşekkürlerini iletmiştir.

Vali Yardımcısı Kubilay ANT ise Tüm katılımcıların işbirliği içerisinde hareket etmesi, kendisi kurumsal yapıları özelinde ve hizmetleri doğrultusunda sorumluluk almasının son derece önemli olduğunu belirterek çalıştay sonunda hazırlanacak olan İl Eylem Planının İlimiz için hayırlı olması temennisinde bulunmuştur.    

Çalıştayın ilk günü İl Eylem Planı Taslağı, hedefleri çerçevesinde oluşturulan maddeler grup çalışmaları ile zenginleştirilerek şekillendirilmiş olup ikinci gün tamamlanan grup çalışmalarında hazırlanan taslak eylem planında yer alan faaliyetler tartışılarak mutabakat sağlanmıştır.

Çalıştay Cumhuriyet Savcısı Ersin TOSUN ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Beytullah TARHAN tarafından katılımcılara katılım belgelerinin teslimi ile sona erdi.