…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
10 Mayıs 2024, Cuma Eskişehir

Engellilik Konusu Karşısında Daha Sorumlu, Bilinçli ve Duyarlı Davranmak Zorundayız


1982 yılında Birleşmiş Milletler Engellileri Koruma Milli Koordinasyon Kurulu tarafından 10 – 16 Mayıs Engelliler Haftası olarak kabul edilmesi münasebetiyle İlimiz Vilayet Meydanı Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Orhan Bayrak ve törene katılan engelliler tarafından anıta çelenk sunulması sonrasında Eskişehir Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezimizde kalan Arzu Şengöz engelliler adına yapmış olduğu konuşmada “Engellilerin hayatın her alanında var olduğunu Sporda, sanatta, edebiyatta, siyasette, eğitimde, sivil toplumda, iş dünyasında tüm zorluklara rağmen verdiğimiz mücadele takdire şayandır.” dedi.

Engellilik alanında yapılan kanuni düzenlemeler, iyileştirmeler kuşkusuz hayatımıza sayamayacağımız kadar pozitif şekilde etki etmiştir. Bizler ayrımsız bir şekilde yaşam sürdürmek istiyoruz. Hayatımız zorlaştıran fiziki engellerin yanı sıra yaşantımızı zorlaştıran düşünceleri, yaklaşımları ve alışkanlıkları reddediyoruz. Engelliler haftası dolayısıyla herkesin engellilik konusu karşısında daha sorumlu, bilinçli ve duyarlı davranmak zorunda olduğunun altını bir kez daha çizmek istiyorum.

Arzu Şengöz konuşmasını “Engelliler haftasının ülkemizde ki ve dünyada ki tüm engelliler için hayırlara vesile olmasını diliyorum.” diyerek tamamladı.

Haftanın anlam ve önemine ilişkin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Orhan Bayrak yapmış olduğu konuşmasında “Bu hafta farkındalık yaratılması, sorunların dile getirilmesi, çözümü ve bu konuda halkımızın bilinçlenmesi için büyük önem arz etmektedir.”

“Bu konu ile ilgili sorunlara çözüm bulmak başta devletimizi, sivil toplum örgütlerini ve herkesi ilgilendiren en önemli konudur.

Engelliler alanındaki gündemin canlı tutulması ve bu konudaki duyarlılığın arttırılması ile ülkemizde son yıllarda yapılan yasal düzenlemelerle kendini göstermiştir.”

İlimizde engelliler alanında verilen hizmetler ve gerçekleştirilen faaliyetler göz önüne alındığında ülkemiz açısından şehrimizin önemli bir noktada olduğunu vurgulayan Bayrak “4090 kişiye aylık yaklaşık olarak 31 Milyon TL tutarında evde bakım ücreti ödemesi yapılmaktadır. Müdürlüğümüz denetimindeki 3 özel bakım merkezinde toplam 270 ruhsal ve zihinsel engelli korunma ve bakımı hizmetinden yararlanmaktadır. Müdürlüğümüze bağlı Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi’nde 54 zihinsel engellimizin bakımı yatılı olarak sağlanmaktadır.”

İl Müdürümüz Orhan Bayrak konuşmasını “10-16 Mayıs Engelliler Haftasının toplumsal duyarlılığımızın artmasına vesile olmasını temenni eder, tüm engelli kardeşlerimize ve onların fedakâr ailelerine selam ve saygılarımı sunarım.” diyerek bitirdi.

Çelenk sunma töreni programa katılan İl Müdürlüğümüz ve bağlı kuruluşları ile Engelli Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileriyle hatıra fotoğrafı çekimi ile tamamlandı.