…
…
…
…
10 Mayıs 2019, Cuma

Engelli Bireyler Toplumun Aynasıdır


10 - 16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası münasebetiyle Eskişehir Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz tarafından Vilayet Meydanı Atatürk Anıtına çelenk konuldu.

Törene Vali Yardımcımız Sayın Alper BALCI, İl Müdürümüz Alper SEZER, Engelli STK'ları ile Kurum ve Kuruluşlarımızda görev yapan personellerimiz katıldı.

Haftanın önemine ilişkin konuşma yapan İl Müdürümüz Alper SEZER "Engelliler alanındaki gündemin canlı tutulması ve bu konudaki duyarlılığın arttırılması ile ülkemizde son yıllarda yapılan yasal düzenlemelerle kendini göstermiştir.

Bu yönde çıkartılan 5378 sayılı Engeliler Kanunu ile engelliliğin önlenmesi, engellilerin sağlık, eğitim, rehabilitasyon, istihdam, bakım ve sosyal güvenliğine ilişkin engellerin kaldırılmasının sağlanması amaçlanmıştır.

İlimizde engelliler alanında verilen hizmetler ve gerçekleştirilen faaliyetler göz önüne alındığında ülkemiz açısından şehrimizin önemli bir noktada olduğu görülmektedir.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak temel prensibimiz, engelli ve ailenin bütüncül olarak desteklenmesidir." dedi.

Kurumumuz tarafından ilimizde verilen hizmetlerden de bahseden SEZER; 

"-3082 kişiye aylık olarak 1305 TL. tutarında evde bakım ücreti ödemesi yapılmaya devam edilmektedir.
-3 özel bakım merkezinde toplam 249 ruhsal ve zihinsel engellinin korunma ve bakım hizmetine devam edilmektedir.
- Müdürlüğümüze bağlı Engelli Kadın Rehabilitasyon Merkezi’nde 56 zihinsel engelli kadının bakımı yatılı olarak sağlanmaktadır.
- Bu güne kadar İlimizde 26726 engelli vatandaşımıza engelli kimlik kartı verilmiştir.
- Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı ile ilgili İl Müdürlüğümüzce İlimizde müracaat eden engellilerin belirtilen sınava katılımları için gerekli çalışmalar yapılmakta ve engellilerimize yönelik tüm hizmetlerimiz kesintisiz devam etmektedir." dedi.

İl Müdürmüz Alper SEZER "Engelliler alanında İlimizde hizmet veren ve her fırsatta bu alandaki sorunlarla ilgilenerek iş birliği yapan, sorunların çözümüne katkıda bulunan Sayın Valimize, sivil toplum kuruluşlarına, ayrıca engelliler alanında gündemi sürekli canlı tutmaya çalışan tüm medya mensuplarına teşekkür ediyorum.

Engelli bireylerin toplumun aynası olduğunun bilincinde olarak, ülkemizde engelliliği en aza indirmek amacıyla gelişmelere destek olmak ümidiyle selam ve saygılarımızı sunarız." diyerek konuasını sonlandırdı.