…
…
…
…
03 Nisan 2019, Çarşamba

Çocuk Bahçesi Ağaç Dikim Kampanyası


Bakanlığımız Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından çocuklarımızın sosyal sorumluluk kazandırmak amacıyla “Çocuk Bahçesi” ağaç kampanyası düzenlenmiştir. Kampanya çerçevesinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz ve Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü işbirliği ile fidan dikimi yapıldı. Fidan dikimine Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Alper Sezer, Orman Bölge Müdürü Recep Temel ve kuruluşlarımızda kalan çocuklarımız katıldı.

Toprak hazırlığı ve fidan temini Orman Bölge Müdürlüğünce yapılan Tepebaşı İlçesi Turgutlar Mahallesinde bir araya gelen katılımcılar, önce bir hatıra fotoğrafı çektirdi. Orman Bölge Müdürü Recep Temel’in ormanların faydalarını özetleyen kısa konuşmasının ardından sahaya dağılan çocuklar, refakatçılarının ve öğretmenlerinin eşliğinde 1000 adet Sedir fidanını toprakla buluşturdu.

Protokolde çocuklar ile birlikte bir fidan dikti. 20 dekarlık alana bin Sedir fidanı dikildi. Bir bayram havasında fidanları diken çocuklar, son olarak fidanlara can suyu verdi ve çevre temizliği de yaptı.

Aile, çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzün organizasyonu ile katılımcılara ikramda bulunuldu.