…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
02 Temmuz 2024, Salı Eskişehir, Türkiye

Anne biz senin karnından değil kalbinden doğduk


Himaye-i Etfal Cemiyeti’nin kuruluş yıl dönümü olan 30 Haziranın Koruyucu Aile Günü ilan edilmesi münasebetiyle İlimizde bulunan koruyucu ailelerimiz ve çocuklarımızla kahvaltı programında bir araya geldik.

Tulpar Park Binicilik Kulübünde gerçekleşen program koruyucu ailelerimiz ve Eskişehir Milletvekilimiz Sayın Prof. Dr. Ayşen Gürcan Hanımefendi, Vali Yardımcımız Sayın Ali Çetin ve eşi, İl Müdürümüz Orhan Bayrak ile kuruluş idarecilerimiz, personellerimiz katılım sağladı.

“Anne biz senin karnından değil kalbinden doğduk.”

Programda koruyucu ailelerimiz temsilen konuşma gerçekleştiren Koruyucu Anne Neslihan Aras “Koruyucu aile olmanın önemini, maneviyatını, çocuklarımızın bizlerin yanında büyümesinin onların hayatına nasıl etkiler yarattığını en iyi biz biliyoruz. Bizim çocuklarımız genellikle yaralı birer kuş, onların bizlerin sevgisiyle nasıl iyileştiğini, nasıl uçmayı öğrendiğini hepimiz bizzat yaşayarak öğrendik. . Onların küçücük yaşlarında yaşadıkları şeylere rağmen gözlerinin içi güldükçe, ne kadar doğru bir yolda olduğumuzu anlıyoruz, Oğlumuzdaki her gelişmeyi gördükçe ne kadar doğru bir karar verdiğimizi anlıyoruz. Kızım bir gün bize “ Anne biz senin karnından değil kalbinden doğduk” dedi. Bu hepimiz için çok duygusal bir andı. Ama aslında bütün olayı en güzel kızım özetlemişti.

Koruyucu ailelikle ilgili pek çok tanıtımlar, programlar, reklamlar yapılıyor, ama ben inanıyorum ki en etkili olan biz ailelerin yaşadıkları, kendi deneyimlerimiz ve duygularımız. O yüzden çevremizdeki insanlara bu duyguyu en iyi biz aşılayabiliriz, koruyucu aile olmanın önemini biz anlatabiliriz ve insanları biz teşvik edebiliriz bu konuda. Bir çocuğun hayatına daha dokunmayı sağlayabilmek için hepimizin insanları koruyucu aile olmaya teşvik etmesi gerektiğini düşünüyorum. Bunu en güzel biz başarabiliriz.” diyerek duygularını paylaştı.

İl Müdürümüz Orhan Bayrak yapmış olduğu konuşmada; “Koruyucu aileler olarak sizler, sadece bir çocuğa yuva açmakla kalmıyor, aynı zamanda onun dünyasını aydınlatıyor ve geleceğine yeni bir yön veriyorsunuz. Koruyucu aile olmanın ne kadar büyük bir sorumluluk ve fedakârlık gerektirdiğini çok iyi biliyorum. Sizlerin emeği ve sevgisi, çocuklarımızın hayatlarında silinmez izler bırakıyor.

Sevgili çocuklarımızın yüzlerindeki mutluluk, sizin verdiğiniz sevginin ve desteğin en güzel yansımasıdır.

Bu özel günde, her birinizin gösterdiği cesaret, azim ve şefkat için derin bir minnettarlık duyuyorum. Sizler, çocuklarımızın kalplerinde açan çiçeklersiniz. Onların gülümsemelerini, güvenle büyümelerini ve geleceğe umutla bakmalarını sağlıyorsunuz. Her birinize yürekten teşekkür ediyorum. Sizler sayesinde, daha güçlü, daha umutlu ve daha sevgi dolu bir toplum inşa ediyoruz.”

Eskişehir Milletvekilimiz Sayın Prof. Dr. Ayşen Gürcan Hanımefendi konuşmasında “Koruyucu aile olmayı seçerek çocuklarımıza sıcak bir yuvanın huzurunu sağlayan birbirinden değerli anne ve babalara yürekten teşekkür ediyor, yavrularımızı sevgiyle kucaklıyorum.

Bugün ülkemiz genelinde 10 bini aşkın evladımız koruyucu anne, babalarının yanında. Devlet korumasında koruyucu ailesini bekleyen daha pek çok çocuğumuz var. Bu vesileyle, herkesi koruyucu aile olarak kimsesiz bir yavrumuzun elinden tutmaya davet ediyorum.” 

Kahvaltı sonrası program çocuklarımız için düzenlenen oyun etkinlikleri ve at biniciliği ile sona erdi.