…
…
…
…
15 Mayıs 2024, Çarşamba Eskişehir

Ailemiz İstikbalimiz


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız koordinesinde 81 ilde eş zamanlı olarak Aile Haftası kapsamında “Ailemiz İstikbalimiz” temasıyla kamu kurum, kuruluşları ve STK’ların katılımıyla yürüyüş düzenlendi.

Köprübaşı Sağlık Müdürlüğü Ek Hizmet Binası önünden geniş kalabalıkla başlayan yürüyüş Hamamyolu Caddesi Büyük Çınar’ın altında sona erdi.

Yürüyüş sonrası haftaya ilişkin açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Orhan Bayrak “ Gerek dünyada gerekse ülkemizde yaşanmakta olan hızlı değişim ve gelişim süreci, teknoloji ve ekonominin yanı sıra, sosyal ve kültürel alanları da etkilemektedir. Bu değişim ve gelişimden etkilenen kurumların başında ise 'Aile' gelmektedir. Aileler; bir milleti millet yapan milli ve manevi değerlerin, gelenek ve göreneklerin, inançların temel yapı taşıdır. Bu sebeple aile bireylerinin sorun çözme kapasitesinin geliştirilmesi, nesiller arası temas ve dayanışmanın artırılması ve aile kurumunun sosyal açıdan desteklenerek güçlendirilmesi büyük bir önem taşımaktadır.”

Sağlıklı aile yapısı yalnız kendi üyeleri için değil, çevresi ve toplum içinde bir denge ve güven unsurudur. Sahip olduğumuz medeniyet mirası içinde aile kurumu öncü ve belirleyici bir değere sahiptir.

Bayrak konuşmasının devamında “Evrensel bir kurum olan aile, yapısal özellikleri, geçirdiği değişim evreleri, karşılaştığı sorunlar bakımından temel bir çözüm ünitesidir. Aile insanın ilk varoluş noktası, hayat yolculuğunun ilk adımıdır. İnsanı besleyen en güçlü kaynak olan aile kurumunun sürdürülebilir kılmak için hem psikolojik hem de biyolojik açıdan sağlıklı insan varlığı elzemdir.

Unutmayalım ki bizleri şefkatle seven, sevgiyi üzerimizde bir gölge gibi taşıyan, hayata bakışımızı şekillendiren yer ailedir. İşittiğimiz ilk söz, konuştuğumuz ilk kelime hepsi aile çatısı altında olmuştur. Bu çatı altındaki insanların sağlıklı ve güçlü olması toplumun güçlü olması demektir. Güçlü toplum, güçlü devlet demektir.” dedi.

Haftanın önemini vurgu yaparken İl Müdürümüz Bayrak “Medeniyetimizin bir referans noktası olarak rol alan tüm ailelerimizin 15 Mayıs Uluslararası Aile Gününü ve bu günün yer aldığı hafta olan Aile Haftasını kutlar saygılarımı sunarım.” diyerek konuşmasını tamamladı.