…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
19 Eylül 2024, Perşembe Eskişehir, Türkiye

19 Eylül Gaziler Günü Çelenk Sunma Töreni


19 Eylül Gaziler Günü kutlama programı kapsamında Valilik önünde Atatürk Anıtına Çelenk Sunma Töreni düzenlendi.

Valilik, Garnizon Komutanlığı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Eskişehir Şube Başkanlığının Valilik önündeki Atatürk Anıtına sırasıyla çelenklerin sunumu ile başlayan program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam etti.

Günün anlamını belirten konuşmayı yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Ekrem Dumlu, "19 Eylül, Kurtuluş Savaşı’nda, Kore’de, Kıbrıs’ta savaşan Muharip Gaziler ile Türkiye Cumhuriyetinin rejimi, üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda vatan hainlerine terör örgütlerine karşı kahramanca mücadele eden asker, polis, güvenlik korucuları ve 15 Temmuzda meydana gelen hain darbe girişiminde vücutlarını siper eden tüm malul gazilerin şeref günüdür.

19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle En Büyük Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, silah arkadaşlarını, aramızdan ayrılan tüm gazilerimizi ve vatan uğrunda toprağa düşen tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, hayatta olanlara da sağlık ve esenlikler diliyorum.” dedi.

Bir Gazimizin ve öğrencimizin okuduğu şiir sonrası program sona erdi.

İl Müdürümüz Orhan Bayrak, İl Müdür Yardımcılarımız, Kuruluş İdareci ve personellerimiz, Şehit Yakınları ve Gaziler Birimi personellerimiz törene katılım sağladılar.