…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
01 Ekim 2019, Salı Eskişehir, Türkiye

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü Dolayısıyla Huzurevi Sakinleriyle Bir Araya Gelindi


1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü münasebetiyle İl Müdürlüğümüz tarafından organize edilen kahvaltıda, Valimiz Sayın Özdemir ÇAKACAK, Vali Yardımcımız Alper BALCI ve İl Müdürümüz Alper SEZER huzurevlerimizde kalan yaşlılarımız bir araya geldi.

“Milli değerlerimiz ve kültürümüzün taşıyıcısı olan yaşlılarımıza hak ettikleri saygı ve sevgiyi göstermek, toplumsal yaşama aktif olarak katılmalarını, sosyal, kültürel ve ekonomik haklara sahip ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak öncelikli sorumluluğumuzdur.” ifadelerini kullanan Sayın Valimiz, program esnasında yaptığı konuşmada, “Millet olarak ne mutlu bize ki, yaşlılarımızı yük olarak görmeyen, tam aksine onlara ihtimamla ve sevgiyle yaklaşmamızı sağlayan bir kültüre sahibiz. Tarihin her döneminde milletimiz yaşlısına gereken önemi vermiş, büyüğe saygı milletimizin en önemli töresi, vazgeçilmez geleneği olmuştur. Bu geleneği yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak; ruhen sağlıklı, varlığını, birliğini, örnek aile yapısını, toplumsal dayanışmasını sürdürmek toplumumuzun temel görevdir. Bir milletin ataları ile gençleri arasındaki köprü ne kadar sağlam olursa, geleceği de o kadar güçlü olur.” dedi.

Tüm yaşlıların´1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü´ nü kutlayan Sayın Valimiz,  “Her zaman deneyim ve tecrübelerinden yararlandığımız, toplumumuzun rehberleri olan büyüklerimizi sadece özel gün ve haftalarda değil yılın her gününde hatırlayarak onlarla birlikte olduğumuzu onlara hissettirmeliyiz.” diyerek konuşmasını bitirdi.

Huzurevlerinde kalan sakinlerle tek tek ilgilenen Sayın Valimiz, daha sonra program yerinden ayrıldı.

Programda, Vali Yardımcımız Alper BALCI ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Alper SEZER ile Kuruluş İdarecilerimiz hazır bulundu.