…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
26 Mart 2023, Pazar Merkez, Edirne - Türkiye

Balkan Şehitlerimiz Anıldı


26 Mart Balkan Şehitlerini Anma Günü kapsamında, Edirne Sarayiçi Balkan Şehitliğinde “Balkan Şehitlerimizi Anma Programı” düzenlendi.

Program Sarayiçi Kanuni köprüsü üzerinden “Şehitlere Saygı Yürüyüşü” ile başladı. Gerçekleşen yürüyüşün ardından Balkan Şehitliğinde Anma Programı düzenlendi.

Düzenlenen Programa; Edirne İl Protokolünün yanı sıra Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Edirne Muharip Gaziler Derneği, Şehit Yakınları, Gaziler, Siyasi Partilerin Temsilcileri başta olmak üzere ilimiz merkezindeki çeşitli Sivil Toplum Kuruluşu, Kamu Kurum/Kuruluş temsilcileri ile görevli personeller katılım sağladı.

Programda; Ülkemiz, Vatanımız ve Milletimiz uğruna canlarını feda eden Aziz Şehitlerimiz için Saygı Duruşunda bulunularak, İstiklal Marşımız okundu.

Şehitlik anıtına çelenklerin sunulmasının ardından, İl Müftü Yrd. Adem ÖZSOY tarafından Şehitlerimiz için dualar okundu. Duaların ardından programa katılanlar ile birlikte Şehitlik gezilerek, anıta karanfiller bırakıldı.

Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak, 26 Mart Balkan Şehitlerini Anma Günü kapsamında; Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; Vatanımız, Milletimiz ve Bayrağımız uğruna canını feda eden tüm aziz Şehitlerimizi rahmetle anıyor; çocuklarını, eşlerini, yakınlarını, en sevdiklerini vatanımız için kaybedenlere sabırlar diliyor, ölümü göze almış Gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.