…
…
…
…
01 Şubat 2022, Salı Edirne Merkez, Keşan - Edirne - Türkiye

Aile Eğitim Programı Kapsamında Eğitim Çalışmaları Devam Ediyor


“Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele” Farkındalık Eğitimi:

Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze bağlı, Edirne Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü tarafından “Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele” çalışmaları kapsamında Edirne İl Jandarma Komutanlığında farkındalık eğitimi düzenlendi.

Eğitimlerde; “Şiddetin Tanımı, Şiddet Türleri, Şiddetin Kadınlar ve Çocuklar Üzerindeki Etkisi, Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele Çalışmaları, Erken Yaş Evlilikler, Kadınlara Yönelik Şiddet ile Mücadelede Başvuru Mekanizmaları, Vatandaşa Düşen Görevler, KADES ve ALO 183” konuları eğitime katılım sağlayan 35 er/erbaşa aktarıldı.

Kadına yönelik şiddet ile Mücadele çalışmaları kapsamında, farkındalık oluşturucu eğitimler düzenleneme devam edecek.

 

“Okul ve Aile” konulu eğitim:

Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze bağlı, Keşan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından, Bakanlığımız “Sosyal Ekonomik Destek Hizmet Modelinden” faydalanan ailelere yönelik “Okul ve Aile” konulu eğitim düzenlendi.

 Eğitimde; “Okul ve aile işbirliğinin önemi, ders başarıları, bire bir eğitim ve sosyal destek, evde ders çalışma ortamının oluşturulması, çocuklarda görülen okul ve davranış sorunları, çocuklarda sportif ve kültürel gelişim” alt konuları ele alındı.

Eğitim 2 farklı oturumda gerçekleştirilerek toplamda 60 aileye ulaşıldı.

“Okul ve Aile” Temalı eğitimler 2022 yılı boyunca farklı tarihlerde, bakanlığımız hizmet modellerinden faydalanan ailelere yönelik uygulanmaya düzenleneme devam edecek.